Βιογραφικό σημείωμα του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη

Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης, Χειρουργός Ω.Ρ.Λ., Εξειδικευμένος στη Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική Προσώπου, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Βochum Δυτ. Γερμανίας

Ο ιατρός Βασίλης Παυλιδέλης γεννήθηκε το 1951 στη Μυτιλήνη όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο. Υπότροφος του Βοστανείου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από αυτό με άριστα το 1975.

Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης
Ο Dr. med. Β. Παυλιδέλης, διευθύνει το Κέντρο Ρινοπλαστικής, Ωτοπλαστικής "ΑΦΡΟΔΙΤΗ",
Παραδείσου 34, Μαρούσι

Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας και του αγροτικού ιατρείου στη Σαντορίνη, συνέχισε στη Δυτ. Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα του Χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου στο Καθολικό Νοσοκομείο του Essen και παράλληλα εξειδικεύτηκε εκεί επί οκταετία στη Ρινοπλαστική, Ωτοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική Προσώπου. Στη συνέχεια διετέλεσε στο ίδιο Νοσοκομείο Επιμελητής της Ωτορινολαρυγγολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου όπου και διακρίθηκε για τις χειρουργικές του ικανότητες και επιδόσεις. Το 1985 ανεδείχθη Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Bochum, με το οποίο συνεργάζεται μέχρι σήμερα.

Ομιλεί άριστα Γερμανικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Μαθήτευσε κατά περιόδους κοντά σε διακεκριμένους Πλαστικούς Χειρουργούς στη Δυτ. Γερμανία, Αμερική, Αγγλία και Γαλλία.

Εξάσκησε επί δεκαετία την Πλαστική Χειρουργική Προσώπου ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Duisburg Δυτ. Γερμανίας, σε ιδιόκτητη Κλινική Ημέρας εξειδικευμένη για Ρινοπλαστική, Ωτοπλαστική και τις άλλες Πλαστικές Εγχειρήσεις Προσώπου.

O Dr. med. Β. Παυλιδέλης, επιμελητής στο Καθολικό Νοσοκομείο του Essen - Werden, Δυτ. Γερμανίας
O Dr. med. Β. Παυλιδέλης, επιμελητής στο Καθολικό Νοσοκομείο του Essen - Werden, Δυτ. Γερμανίας

Από τον Ιατρικό Σύλλογο της Βόρειας Ρηνανίας, του έχει παραχωρηθεί η δυνατότητα να εκπαιδεύει νέους ιατρούς για την ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας γράφοντας αυτοί κοντά του ειδικότητα για ένα χρόνο, καθώς και για την εξειδίκευση στις Πλαστικές Εγχειρήσεις γράφοντας εξειδίκευση για έξι μήνες.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1990 και διετέλεσε επί τρεις συνεχείς διετίες Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου «Josef Society» και Μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου.

Έχει παρουσιάσει σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σημαντικό αριθμό επιστημονικών εργασιών πάνω στη Ρινοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική Προσώπου και αρκετές από αυτές έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά του κλάδου. Συμμετέχει ως πλαστικός χειρουργός επί σειρά ετών στα μετεκπαιδευτικά προγράμματα των Ιατρικών Σχολών Ελληνικών Πανεπιστημίων, διδάσκοντας διάφορα θέματα Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

O Dr. med. B. Παυλιδέλης στο ιατρείο του - One Day Clinic, ΩΡΛ και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου στο Duisburg Δυτ. Γερμανίας.
O Dr. med. B. Παυλιδέλης στο ιατρείο του - One Day Clinic, ΩΡΛ και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου στο Duisburg Δυτ. Γερμανίας.

Διευθύνει το ιδιόκτητο Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής (Ρινοπλαστική, Ωτοπλαστική και Πλαστική Προσώπου) "ΑΦΡΟΔΙΤΗ", Παραδείσου 34, Παράδεισος Αμαρουσίου, Αθήνα. Ανά τριετία οργανώνει εκεί σεμινάρια προώθησης των εξελίξεων και των επιτευγμάτων στη Ρινοπλαστική, Ωτοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική Προσώπου, συμβάλλοντας έτσι στη συνεχή ιατρική μετεκπαίδευση των ειδικών στις πλαστικές εγχειρήσεις. Χειρουργεί στην Ευρωκλινική Αθηνών καθώς επίσης και στην Αθηναϊκή Mediclinic.

Ο κ. Παυλιδέλης δεν αγαπά τη δημοσιότητα, αν και είναι ο πλαστικός χειρουργός ο οποίος πραγματοποιεί τις περισσότερες και δυσκολότερες ρινοπλαστικές στη χώρα μας. Αυτό βέβαια είναι φυσικό, αφού ο ίδιος είναι και χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος και για το λόγο αυτό ανάμεσα στους χειρουργημένους του συγκαταλέγονται πολλοί ιατροί και άλλοι επιστήμονες.

Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Δείτε φωτογραφίες του Dr. med. Β. Παυλιδέλη από το προσωπικό του αρχείο

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.
TOP