Ουλές Ακμής

Kάθε λύση της συνέχειας του δέρματος τραυματική ή μετά από εγχείρηση, δημιουργεί αναπόφευκτα μόνιμη ουλή. Στην πλαστική χειρουργική εφαρμόζονται κατάλληλες χειρουργικές τεχνικές, οι οποίες αποσκοπούν στη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση των ουλών, ώστε αυτές να μη φαίνονται ή να είναι κατά το δυνατό λιγότερο ορατές (scar camouflage).

Τέτοιες χειρουργικές τεχνικές είναι η διόρθωση με εκτομή της ουλής και απλή συρραφή, με χρήση γειτονικού κρημνού, με μηχανικό πήλινγκ, με δερμοαπόξεση, με εξειδικευμένα Laser κλπ. Για τη βελτίωση εκτεταμένης υπερτροφικής ουλής (π.χ. από έγκαυμα), προσαρμόζεται επάνω της πιεστικός επίδεσμος ή πλάκα ειδικής ελαστικής σιλικόνης ή χρησιμοποιούνται κατάλληλες αλοιφές.

H διόρθωση ουλής με laser δεν πρέπει να γίνεται πριν περάσει ένα έτος από τον τραυματισμό ή την τελευταία διορθωτική επέμβαση. Πρώιμη διόρθωση είναι πιθανό να επιφέρει αποτέλεσμα χειρότερο από αυτό, το οποίο προτίθεται κανείς να διορθώσει. H χειρότερη μορφή ουλής είναι το χηλοειδές και η αντιμετώπισή του είναι πάντα δυσκολότερη από την κάθε απλή ή υπερτροφική ουλή.

Διόρθωση ουλής (πριν), Διόρθωση ουλής (μετά)

H διόρθωση ουλής δεν πρέπει να γίνεται πριν περάσει ένα έτος από τον τραυματισμό ή την τελευταία διορθωτική επέμβαση.

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.
TOP