11ο Workshop Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός & Παραρρινίων Κόλπων - Ρινοπλαστικής με Πρακτική Εξάσκηση σε Νωπά Παρασκευάσματα

Ελληνική Ρινολογική Εταιρεία, Β΄ ΩΡΛ Κλινική, Νοσοκομείο "Αττικό" Αθήνα, 30 Νοεμβρίου - 01 Δεκεμβρίου 2012

11ο Workshop Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός & Παραρρινίων Κόλπων - ΡινοπλαστικήςΣτο Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2012, το 11ο Workshop Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός & Παραρρινίων Κόλπων - Ρινοπλαστικής με Πρακτική Εξάσκηση σε Νωπά Παρασκευάσματα. Το Πρακτικό Σεμινάριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Ρινολογική Εταιρεία και τον Πρόεδρό της, καθηγητή ΩΡΛ, Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και από τον καθηγητή της Β΄ ΩΡΛ Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη Γιωτάκη.

Mεταξύ των εκπαιδευτών ήταν και ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης, Χειρουργός ΩΡΛ, εξειδικευμένος στη Ρινοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική Προσώπου, ο οποίος εκπαίδευσε στην πράξη τους συμμετέχοντες σε νέες τεχνικές Ρινοπλαστικής και τους καθοδήγησε κατά την πρακτική τους εξάσκηση σε νωπά παρασκευάσματα.

Ο κ. Παυλιδέλης είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

 

 


Δείτε παρακάτω περισσότερα πρακτικά σεμινάρια (Workshop)


Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Παπάγου.

Ένα ξεχωριστό σεμινάριο, με μεγάλη συμμετοχή ιατρών ρινοχειρουργών, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, από την Ελληνική Ρινολογική Εταιρεία, με Πρόεδρο τον Αν. Καθ. ΩΡΛ, κ. Ι. Γιωτάκη, στις 30.01 - 01.02.2009.

Εισαγωγικές διαφάνειες από τις ομιλίες του Dr. med. B. Παυλιδέλη

Από τους κορυφαίους προσκεκλημένους Έλληνες και ξένους καθηγητές παρουσιάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη σύγχρονη και αποτελεσματική χειρουργική της μύτης. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης, εξειδικευμένος στο είδος του, που παρουσίασε δύο ομιλίες με θέμα, «Aντιμετώπιση της εφιππιοειδούς ρινός» και «Τι πρέπει να προσέχουμε για να μειωθούν οι επιπλοκές στη ρινοπλαστική».

Στη συνέχεια του Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Ενδοσκοπικής Ρινοχειρουργικής και Ρινοπλαστικής με αναμετάδοση στο αμφιθέατρο, όπου ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης παρουσίασε από το χειρουργείο επέμβαση ρινοπλαστικής και ταυτόχρονα εγένετο συζήτηση και σχολιασμός με τους συμμετέχοντες.

Ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.


Εισαγωγική διαφάνεια από την ομιλία του Dr. med. B. Παυλιδέλη

To 7ο Πανελλήνιο Σεμινάριο της Ελληνικής Ρινολογικής Εταιρείας πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, 26 – 28.01. 2007, σε συνεργασία με:

    • ΩΡΛ Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών
    • Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου,
    • Ένωση Ελλήνων Ωτορινολαρυγγολόγων (Eλευθέρων Επαγγελματιών), υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ρινολογικής Εταιρείας.

Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές / εκπαιδευτές παρουσίασαν τις νεότερες εξελίξεις στην ενδοσκοπική χειρουργική και πλαστική χειρουργική της μύτης. Ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Τεχνικές επανεγχείρισης στη ρινοπλαστική», στην οποία τόνισε ότι για την επιτυχία διορθωτικής ρινοπλαστικής, απαιτείται ιδιαίτερη εμπειρία και ικανότητα από το χειρουργό, από ότι για μια πρωτογενή επέμβαση. Όπως χαρακτηριστικά είπε, εδώ και εκατό χρόνια, τα χόνδρινα αυτομοσχεύματα από τον ίδιο τον ασθενή είναι τα πλέον κατάλληλα για κάθε είδους διορθωτική ρινοπλαστική. Με τη χρήση οποιουδήποτε άλλου ξένου μοσχεύματος, δρομολογείται ήδη η αποτυχία της επέμβασης.
Στη συνέχεια κατά την επίδειξη από το χειρουργείο επεμβάσεων ρινοπλαστικής, ο κ. Παυλιδέλης συμμετείχε ως συντονιστής εκπαίδευσης.
Πρόεδρος του Ρινολογικού Σεμιναρίου ήταν ο Δρ. Αντώνης Γ. Παπαβασιλείου.

Διαφάνειες από την ομιλία του Dr. med. B. Παυλιδέλη

TOP