Ρινικό Διάφραγμα: Περιγραφή

Το ρινικό διάφραγμα είναι το κεντρικό τμήμα του σκελετού της μύτης, χωρίζει τη μύτη στα δύο ρουθούνια της και διαμορφώνει συμμετρικά δεξιά και αριστερά του τις δύο ρινικές κοιλότητες από τις οποίες εισέρχεται και εξέρχεται ο εισπνεόμενος ατμοσφαιρικός αέρας κατά τη διαδικασία της ομαλής αναπνοής. Το ρινικό διάφραγμα αποτελείται από οστέινο και χόνδρινο μέρος - η βάση από οστό, ενώ η κορυφή από χόνδρο - και στηρίζει τη μύτη όπως η κεντρική κολώνα μιας σκηνής. Το μπροστινό μέρος του ρινικού διαφράγματος ψηλαφεί κανείς πολύ εύκολα με είσοδο ενός δακτύλου του μέσα στο ρουθούνι. Ο ωτορινολαρυγγολόγος εξετάζει ολόκληρο το ρινικό διάφραγμα διεξοδικά με χρήση ενός ειδικού εργαλείου που λέγεται "ρινοσκόπιο".

Ταυτόχρονη εγχείρηση ρινικού διαφράγματος και ρινοπλαστική.

Ταυτόχρονη εγχείρηση ρινικού διαφράγματος και ρινοπλαστική.

 
Εγχείρηση ευθειασμού ρινικού διαφράγματος και ρινοπλαστική.

Εγχείρηση ευθειασμού ρινικού διαφράγματος και ρινοπλαστική.

 
Tαυτόχρονη πλαστική εγχείρηση μύτης και ρινικού διαφράγματος.

Tαυτόχρονη πλαστική εγχείρηση μύτης και ρινικού διαφράγματος.

 

Video: Ρινικό Διάφραγμα

Πώς προκύπτει το σκολιωτικό ρινικό διάφραγμα; Ποια είναι η αποτελεσματικότερη λύση για τη θεραπεία του; "Aναπνέω σωστά, σημαίνει, ζω και κοιμάμαι καλύτερα"! Ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης, μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών στην τηλεόραση του ΜΕGA CHANNEL, στην ιατρική εκπομπή "Όλα για την υγεία μου", που παρουσιάζει ο κος Μιχάλης Κεφαλογιάννης, εξηγεί με απλά λόγια "πως μπορείτε να κερδίσετε τη χαμένη σας αναπνοή, αλλά και να βελτιώσετε την εμφάνιση της μύτης σας με μία μόνο χειρουργική επέμβαση" (αποσπάσματα από την εκπομπή).

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO EΔΩ

Εάν το ρινικό διάφραγμα είναι φυσιολογικό σε σχήμα και μέγεθος και εάν ευρίσκεται στη σωστή του θέση, τότε αυτό είναι ίσιο, είναι προσανατολισμένο κάθετα στο πρόσωπο, αποτελεί ένα είδος μεσοτοιχίας για τα δύο ρουθούνια και δημιουργεί ένα τείχος συμμετρίας στο μέσον της μύτης. Στην περίπτωση κατά την οποία το ρινικό διάφραγμα είναι φυσιολογικό, η μύτη λειτουργεί σωστά, ανταποκρίνεται άψογα στην αποστολή της, δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην αναπνοή και δεν ευθύνεται για τυχόν ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως δύσπνοια, ροχαλητό ή ακόμη και υπνική άπνοια.

Μηχανικό ανάλογο φυσιολογικού ρινικού διαφράγματος.

Μηχανικό ανάλογο φυσιολογικού ρινικού διαφράγματος.

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.
TOP