Μέθοδος αντιγήρανσης βοτουλινική τοξίνη

Σε όλους ανεξαιρέτως τους πολιτισμούς, η αναζήτηση της νεότητας, παράλληλα με την πρόκληση ελκυστικότητας και τη διεκδίκηση επιθυμίας, αποτελεί, τόσο διαχρονική ψυχική ανάγκη, όσο και ευσεβή πόθο του ανθρώπου. Όμως, όλες οι προσπάθειές του, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, να ανακαλύψει το "ελιξίριο της νεότητας", δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Όλα δείχνουν ότι η βιολογική νομοτέλεια όλων των οργανισμών, μηδέ του ανθρώπου εξαιρουμένου, θα συνεχιστεί και στο μέλλον, όπως και μέχρι σήμερα.

Το πέρασμα του χρόνου, σε συνδυασμό με τη δράση της ηλιακής ακτινοβολίας, γεννά στο πρόσωπο και αφήνει πίσω του ανεπιθύμητες ρυτίδες. Πρόκειται για τη φυσιολογική γήρανση του προσώπου, την οποία καμία δύναμη δε μπορεί να σταματήσει. Πάραυτα, η εξέλιξη των επιστημών, της ιατρικής και της τεχνολογίας, έχει επιτύχει πρόσφατα να θέσει στη διάθεση του ανθρώπου εξελιγμένες χειρουργικές μεθόδους, φάρμακα και υλικά, με χρήση και εφαρμογή των οποίων, επιτυγχάνεται, άλλοτε λίγο και άλλοτε περισσότερο, "προσωρινό φρένο" στη γήρανση, ώστε το άτομο να φαίνεται νεότερο. Με άλλα λόγια, επιτυγχάνεται γύρισμα "του ρολογιού του χρόνου" πίσω. Αυτό στην πράξη σημαίνει, προσωρινή εξάλειψη κάποιων ανεπιθύμητων ρυτίδων, δηλαδή σημαίνει πρόσκαιρη αντιγήρανση.

Είναι γνωστό ότι κάποιες ρυτίδες στο πρόσωπο αναπτύσσονται και εμφανίζονται από σύσπαση μυών, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης εκφραστικών κινήσεων του προσώπου (χαμόγελο, συνοφρύωση, έκπληξη κλπ.) και το κάνουν να φαίνεται κουρασμένο, ταλαιπωρημένο, γηρασμένο.

Τα τελευταία χρόνια, το φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρύτερα για αντιγήρανση, δηλαδή για την εξάλειψη αρκετών ομάδων ρυτίδων του προσώπου, είναι η βουτολιδική τοξίνη, παραγόμενη από το βακτήριο Clostridium Botulinum, ειδικά επεξεργασμένη για ρυτίδες του προσώπου και πωλείται στα φαρμακεία, ως ενέσιμο προϊόν. Εισέρχεται σε μικρή ποσότητα, εντός του οργανισμού, έτσι ώστε να δρα πάνω σε συγκεκριμένο μυ, επιτυγχάνοντας αναστολή της σύσπασής του και ακινητοποίησή του. Άρα η βουτολιδική τοξίνη, με την παρουσία του πάνω στο μυ, δεν επιτρέπει να δημιουργηθούν οι ρυτίδες εκείνες, για την παρουσία των οποίων ευθύνεται ο μυς αυτός.

βουτολιδική τοξίνη

Η βοτουλινική τοξίνη πωλείται στα φαρμακεία, ως ενέσιμο προϊόν.

Θεαματικά αποτελέσματα παρέχει η βουτολιδική τοξίνη στην εξάλειψη των ρυτίδων που αναπτύσσονται στη μεσόφρυο περιοχή, στο μέτωπο και στην πλάγια περιοφθαλμική περιοχή (στο πόδι της χήνας). Η δράση της βουτολιδικής τοξίνης γίνεται εμφανής μετά από μία εβδομάδα, κάνει τη δουλειά του επί 6-8 μήνες, μετά απορροφάται από τον οργανισμό και χάνεται. Για τις ίδιες ρυτίδες, μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη. Χρησιμοποιείται από ενήλικες γυναίκες και άνδρες. Για τοπική αναισθησία, αρκεί η χρήση παγοκύστης. Δεν επιτρέπεται το άτομο να αποκοιμηθεί, πριν περάσουν τρεις ώρες από τη στιγμή της ένεσης. Από τη χρήση της βοτουλινική τοξίνη είναι σπάνιο να παρουσιασθούν παρενέργειες. Πιθανότητα τοπικής αλλεργικής αντίδρασης του οργανισμού στο φάρμακο είναι ελάχιστα πιθανή και παροδική.

Το κόστος της θεραπείας με βοτουλινική τοξίνη αφορά στην αγορά του φαρμάκου και στην αμοιβή του πλαστικού, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τη θεραπεία.

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.
TOP