Ωτοπλαστική: Ωραία και συμμετρικά αυτιά!

Με τον όρο ωτοπλαστική εννοούμε κάθε αισθητική επέμβαση που αποσκοπεί να διορθώσει οποιαδήποτε εκ γενετής ανωμαλία ή επίκτητη βλάβη του πτερυγίου του ωτός (έξω ους). Η πιο συχνή ωτοπλαστική επέμβαση είναι η πλαστική διόρθωσης πεταχτών αυτιών (αφεστώτων ώτων), όπου όταν αυτή πραγματοποιείται σωστά, μπορεί να δημιουργήσει τέλειο αποτέλεσμα.

Τα πεταχτά αυτιά παρατηρούνται και στους άνδρες και στις γυναίκες και στα παιδιά. H ωτοπλαστική εγχείρηση σ’ αυτά αποσκοπεί στο να διορθώσει τα πεταχτά αυτιά, τα οποία προεξέχουν από το κεφάλι περισσότερο από το φυσιολογικό. Επιστημονικά λέγεται πλαστική εγχείρηση διόρθωσης των αφεστώτων ώτων (πεταχτών αυτιών) ή και πλαστική της ανθέλικας (anthelixplastic) και αποτελεί την πιο συχνή ωτοπλαστική επέμβαση.

Άλλες ωτοπλαστικές επεμβάσεις, που δεν είναι μεν τόσο συνηθισμένες, αλλά μπορεί να δώσουν επίσης θεαματικά αποτελέσματα είναι η σμίκρυνση των μεγάλων αυτιών, η αποκατάσταση απλασίας πτερυγίου ωτός κα.

Πριν & Μετά την εγχείρηση ωτοπλαστικής

Η πιο συχνή ωτοπλαστική επέμβαση είναι η πλαστική διόρθωσης πεταχτών αυτιών (αφεστώτων ώτων), όπου όταν αυτή πραγματοποιείται σωστά, μπορεί να δημιουργήσει τέλειο αποτέλεσμα.

Πριν & Μετά την εγχείρηση ωτοπλαστικής

Ωτοπλαστική: Tο αισθητικό αποτέλεσμα παραμένει για όλη τη ζωή αναλλοίωτο και τα αυτιά δεν αλλάζουν ποτέ πια θέση.
ΠΡΙΝ: 2004, 6 ετών - META: 2016, 18 ετών.

Τα αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά)

Tα μεγάλα και πεταχτά αυτιά προαναγγέλουν μακροζωΐα, λέει μία Γερμανική λαϊκή παροιμία. Tα αυτιά μάς φέρνουν στον πανέμορφο κόσμο των ήχων και επιτρέπουν να νιώσουμε και να απολαύσουμε στερεοφωνικά την ομιλία και τη μουσική. Tα άτομα όμως, τα οποία έχουν αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά) ή κάποια άλλη δυσμορφία των αυτιών, δίνουν συνειδητά ιδιαίτερη σημασία στο εξωτερικό τμήμα του οργάνου της ακοής τους, νιώθουν μειονεκτικά, υποφέρουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλύψουν την αισθητική αυτή ατέλειά τους.

Πριν & Μετά την εγχείρηση ωτοπλαστικής

Tέσσερις στους δέκα χειρουργημένους για πεταχτά αυτιά είναι παιδιά σχολικής ηλικίας.

 

Πριν & Μετά την εγχείρηση ωτοπλαστικής

Mε το σχηματισμό ανθέλικας, το πτερύγιο παύει πλέον να αφίσταται και το αυτί παίρνει την κανονική του μορφή και θέση (πλαστική της ανθέλικας).

Oι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς ακριβώς είναι τα αυτιά τους, επειδή αυτά βρίσκονται σε τέτοια οπτική γωνία που κάνει δύσκολη την παρατήρησή τους στον καθρέφτη. Eπίσης δεν παρατήρησαν ποτέ ότι το αριστερό και το δεξί αυτί μοιάζουν μεν σαν αδέλφια, αλλά σχεδόν ποτέ σαν δίδυμα. Kάθε ανθρώπινο αυτί είναι στο σχήμα του απολύτως μοναδικό. Oι επιστήμονες θεωρούν το σχήμα κάθε αυτιού αποκλειστικό και μοναδικό, όπως ακριβώς και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

H ωτοπλαστική στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, έχει αρκετά μεγάλη ζήτηση, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες του πολιτισμένου κόσμου και οι εγχειρήσεις πραγματοποιούνται ανάλογα με τη βαρύτητά τους σε οργανωμένο χειρουργείο νοσοκομείου ή και σε κλινική ημέρας (Οne Day Surgery).

Video: Ωτοπλαστική: Πεταχτά και μεγάλα αυτιά - Β. Παυλιδέλης

Ωτοπλαστική για μεγάλα και πεταχτά αυτιά. Πληροφοριίες στον ANT1 από Dr. med. Παυλιδέλη.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO EΔΩ

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.

Παίξε!!! και άλλαξε τη μύτη σου...

Παίξε & άλλαξε τη μύτη σου - Nose Makeover Game
TOP