Ρινοπλαστική: Ταυτόχρονη Πλαστική Εγχείρηση Μύτης και Ρινικού Διαφράγματος

Τα πιο βασικά στοιχεία αυτής της μοντέρνας τακτικής πραγματοποίησης ρινοπλαστικής, θα μπορούσαν να συνοψιστούν με τη διατύπωση και μόνο των πλεονεκτημάτων της. Είναι παραδεκτό από όλους τους ειδικούς του κόσμου ότι σήμερα πλέον δεν υπάρχουν και δεν διατυπώνονται μειονεκτήματα στην Ταυτόχρονη Πλαστική Μύτης και Ρινικού Διαφράγματος. Όμως επειδή η μοντέρνα χειρουργική ρινοπλαστικής είναι δύσκολη επέμβαση, η εφαρμογή της προϋποθέτει μεγάλη εμπειρία και χειρουργικό ταλέντο και βεβαίως απαιτείται μακρόχρονη μαθητεία και εξάσκηση για την εκμάθησή της.

Ενθύμια από τα Σεμινάρια Ρινοπλαστικής, Ωτοπλαστικής του Prof. W. Gubisch, Στουτγγάρδη. Καλλιτεχνική αντίληψη και έκφραση.

Εμπιστευθείτε το πρόσωπό σας σε εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό Προσώπου! Ενθύμια από τα Σεμινάρια Ρινοπλαστικής, Ωτοπλαστικής του Prof. W. Gubisch, Στουτγγάρδη. Καλλιτεχνική αντίληψη και έκφραση.

Τα πλεονεκτήματα της ταυτόχρονης χειρουργικής επέμβασης μύτης και ρινικού διαφράγματος μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

 • Ο εξειδικευμένος στην πλαστική μύτης (ρινοπλαστικής) είναι εκείνος, ο οποίος μπορεί να εντοπίσει, να διαγνώσει και να διορθώσει τόσο τα αισθητικά όσο και τα λειτουργικά προβλήματα της μύτης, με μία και μοναδική, σωστή και ολοκληρωμένη χειρουργική επέμβαση.
 • «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου», δηλαδή με μία πλαστική εγχείρηση, μία νάρκωση και μία ταλαιπωρία, λύνει κανείς και τα δύο του προβλήματα, δηλαδή αισθητικό και λειτουργικό, τα οποία σχεδόν πάντα συνυπάρχουν.
 • Ακόμη και στη σπάνια περίπτωση όπου δεν απαιτείται επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα, μετά από τη ρινοπλαστική δημιουργείται η ανάγκη προσαρμογής του ρινικού διαφράγματος στη νέα μύτη. Αυτό απαιτεί ειδικές χειρουργικές τεχνικές, ώστε η ρινοπλαστική να μη δημιουργήσει εκ των υστέρων προβλήματα στην αναπνοή.
 • Ο ενδιαφερόμενος αποφεύγει το διπλό κόστος δύο ανεξάρτητων εγχειρήσεων και έτσι η ταυτόχρονη πλαστική μύτης και ρινικού διαφράγματος του κοστίζει το ίδιο, όσο μία απλή ρινοπλαστική.
Με μία πλαστική εγχείρηση, μία νάρκωση και μία ταλαιπωρία, λύνει κανείς και τα δύο του προβλήματα, δηλαδή αισθητικό και λειτουργικό, τα οποία σχεδόν πάντα συνυπάρχουν.

Με μία πλαστική εγχείρηση, μία νάρκωση και μία ταλαιπωρία, λύνει κανείς και τα δύο του προβλήματα, δηλαδή αισθητικό και λειτουργικό, τα οποία σχεδόν πάντα συνυπάρχουν.

Ο ενδιαφερόμενος αποφεύγει το διπλό κόστος δύο ανεξάρτητων εγχειρήσεων και έτσι η ταυτόχρονη πλαστική μύτης και ρινικού διαφράγματος του κοστίζει το ίδιο, όσο μία απλή ρινοπλαστική.

Ο ενδιαφερόμενος αποφεύγει το διπλό κόστος δύο ανεξάρτητων εγχειρήσεων και έτσι η ταυτόχρονη πλαστική μύτης και ρινικού διαφράγματος του κοστίζει το ίδιο, όσο μία απλή ρινοπλαστική.

Ταυτόχρονη πλαστική εγχείρηση μύτης και ρινικού διαφράγματος. ΠΡΙΝ, 2002 - 9 χρόνια ΜΕΤΑ, 2011

Ταυτόχρονη πλαστική εγχείρηση μύτης και ρινικού διαφράγματος. ΠΡΙΝ, 2002 - 9 χρόνια ΜΕΤΑ, 2011

Ταυτόχρονη πλαστική εγχείρηση μύτης και ρινικού διαφράγματος. ΠΡΙΝ, 2004 - 7 χρόνια ΜΕΤΑ, 2011

Ταυτόχρονη πλαστική εγχείρηση μύτης και ρινικού διαφράγματος. ΠΡΙΝ, 2004 - 7 χρόνια ΜΕΤΑ, 2011

Ρινοπλαστική: Παλαιότερες τεχνικές ρινοπλαστικής

Οι τεχνικές πάνω στις οποίες βασιζόταν η πραγματοποίηση μιας ρινοπλαστικής στην Ελλάδα, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90, ήταν οι ακόλουθες:

  • Ρινοπλαστική από τον πλαστικό χειρουργό, χωρίς διόρθωση της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος και της αναπνοής.
  • Ρινοπλαστική από τον πλαστικό χειρουργό και μετά από τουλάχιστον ένα έτος, δεύτερη εγχείρηση διόρθωσης της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος από χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο (ή αντίστροφα, πρώτα εγχείρηση σκολίωσης ρινικού διαφράγματος και μετά από ένα έτος ακολουθεί η ρινοπλαστική).
 • Ένας χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος διορθώνει τη σκολίωση του ρινικού διαφράγματος και στη συνέχεια, με την ίδια νάρκωση, κάποιος πλαστικός χειρουργός ολοκληρώνει με τη ρινοπλαστική.

Η συνηθέστερη αιτία αποτυχίας μιας ρινοπλαστικής είναι η ανεπαρκής ή λανθασμένη χειρουργική επέμβαση στους χόνδρους ή στα οστέινα τμήματα της μύτης.

Prof. Dr. med. C. Walter, University of Bonn, Germany

 
Ταξινόμηση σχήματος μυτών, ως προς το προφίλ: 1. κανονική 2. σελωτή 3. τύπου φασαμέν 4. πλακουτσωτή 5. σουβλερή 6. Ελληνική 7. Ρωμαϊκή 8. Σημιτική 9. Ασσύριος 10. Νέγρικη 11. μοντέρνα Αμερικάνικη 12. σελωτή με προβάλλουσα κορυφή 13. ίσια με προβάλλουσα κορυφή 14. Ατζέκικη 15. με κρεμαστή στυλίδα

Ταξινόμηση σχήματος μυτών, ως προς το προφίλ:
1. κανονική 2. σελωτή 3. τύπου φασαμέν 4. πλακουτσωτή 5. σουβλερή 6. Ελληνική 7. Ρωμαϊκή 8. Σημιτική 9. Ασσύριος 10. Νέγρικη 11. μοντέρνα Αμερικάνικη 12. σελωτή με προβάλλουσα κορυφή 13. ίσια με προβάλλουσα κορυφή 14. Ατζέκικη 15. με κρεμαστή στυλίδα

 

 

Video: Ρινοπλαστική - εκπομπή "Αννίτα SOS" - ALPHA - Dr. med. B. Παυλιδέλης

Στην εκπομπή "Αννίτα SOS", του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, που παρουσιάζει η κ. Α. Πάνια, καλεσμένος ήταν ο Dr. med. B. Παυλιδέλης ως ειδικός στη Ρινοπλαστική.
Αναφερόμενος στη σημασία που έχει για το άτομο η επιτυχημένη ρινοπλαστική, είπε χαρακτηριστικά:
"Oι χειρουργημένοι μετά από επιτυχημένη επέμβαση ρινοπλαστικής νιώθουν καλύτερα, γιατί τους φεύγει ένα παλιό βάρος που κουβαλούσαν, αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, αλλά έχουν και περισσότερες προσδοκίες για τη ζωή και τον έρωτα".

video

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO EΔΩ

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.
TOP