Ρινικό διάφραγμα: Εγχείρηση σκολίωσης

Εάν είναι δεδομένη η σκολίωση ρινικού διαφράγματος, εάν η αναπνοή είναι προβληματική και εάν το άτομο υποφέρει από ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν, τότε η προτεινόμενη αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καταρχήν ο ευθειασμός του σκολιωτικού ρινικού διαφράγματος και η μορφοποίησή του σε φυσιολογικό, με εγχείρηση πλαστικής του ρινικού διαφράγματος. Η εγχείρηση ρινικού διαφράγματος αποσκοπεί στον ευθειασμό (ίσιωμα) του διαφράγματος. Όλες οι χειρουργικές τεχνικές εφαρμόζονται ενδορρινικά (μέσα στη μύτη), με πρόσβαση στο διάφραγμα, διαμέσου των ρουθουνιών. Έτσι, Μόνο με εγχείρηση, το ρινικό διάφραγμα ισιώνεται και αποκτάται καλή και λειτουργική αναπνοή από τη μύτη, η οποία και θα συμβάλει στον αποκλεισμό και την εξαφάνιση των συμπτωμάτων που ταλαιπωρούν το άτομο.

Eγχείρηση της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος

Το ρινικό διάφραγμα είναι ο βασικός σύνδεσμος μεταξύ των διαφόρων δομικών στοιχείων της μύτης και έχει καθοριστική σημασία για τη λειτουργία (αναπνοή) και την αισθητική της (ομορφιά).

Εάν η σκολίωση παρατηρείται σε πολλά σημεία του διαφράγματος, ώστε να είναι αδύνατον να διορθωθεί ενδορρινικά, τότε το σκολιωτικό ρινικό διάφραγμα αφαιρείται ολόκληρο μέσα από τη μύτη, ευθειάζεται με τομές και ράμματα έξω, πάνω στο τραπέζι των χειρουργικών εργαλείων και επανατοποθετείται ευθειασμένο μέσα στη μύτη, στη σωστή του θέση. Αυτή η χειρουργική τεχνική είναι γνωστή ως εξωρρινική διόρθωση ρινικού διαφράγματος.

Eγχείρηση της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ

Η εγχείρηση του ρινικού διαφράγματος αποσκοπεί στον ευθειασμό (ίσιωμα) του διαφράγματος.

Κατά την εγχείρηση σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος, συμπληρωματικά και παράλληλα, πρέπει να γίνεται χειρουργικά, κατάλληλη διαμόρφωση των ρινικών κογχών, επειδή συχνά ευθύνονται και αυτές για τα συμπτώματα που παρατηρούνται, εάν είναι υπερτροφικές και το μέγεθός τους εμποδίζει τη διέλευση του ατμοσφαιρικού αέρα.

Η διόρθωση του σκολιωτικού ρινικού διαφράγματος συνήθως δεν επιφέρει αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της μύτης. Για αλλαγή στην όψη της μύτης, δηλαδή για να γίνει ωραιότερη, απαιτείται ρινοπλαστική, όπου βεβαίως για να επιτύχει αυτή, απαραιτήτως πρέπει να γίνει και διόρθωση του ρινικού διαφράγματος.  Περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους της ρινοπλαστικής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η επέμβαση διαρκεί το πολύ μισή ώρα.

Εγχείρηση σκολίωσης ρινικού διαφράγματος και ρινοπλαστική

Εγχείρηση σκολίωσης ρινικού διαφράγματος και ρινοπλαστική.

Η νάρκωση για την εγχείρηση του ρινικού διαφράγματος

Tο είδος της νάρκωσης η οποία εφαρμόζεται είναι τοπική, γενική ή συνδυασμός και των δύο. Eάν δεν υπάρχουν αντενδείξεις, κυρίως από μέρους του καρδιοαγγειακού συστήματος, οι οποίες να επιβάλλουν την τοπική, κατά κανόνα εφαρμόζεται συνδυασμός γενικής και τοπικής νάρκωσης. Kάθε είδος νάρκωσης παρουσιάζει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την επιλογή της ενδεδειγμένης νάρκωσης.

Με την ταυτόχρονη εγχείρηση ρινικού διαφράγματος και ρινοπλαστική, κερδίζετε τη χαμένη σας αναπνοή και βελτιώνετε την εμφάνιση της μύτης σας.

Με την ταυτόχρονη εγχείρηση ρινικού διαφράγματος και ρινοπλαστική, κερδίζετε τη χαμένη σας αναπνοή και βελτιώνετε την εμφάνιση της μύτης σας.

Με την ταυτόχρονη εγχείρηση ρινικού διαφράγματος και ρινοπλαστική, κερδίζετε τη χαμένη σας αναπνοή και βελτιώνετε την εμφάνιση της μύτης σας.
 

Για περαιτέρω ασφάλεια κατά τη διάρκεια της επέμβασης, χρησιμοποιούνται διάφορα μηχανήματα (monitors), ώστε να ελέγχεται συνεχώς η λειτουργία της καρδιάς, η αρτηριακή πίεση του αίματος, οι σφυγμοί, καθώς και ο κορεσμός της αιμοσφαιρίνης του αίματος σε οξυγόνο.

Tαυτόχρονη πλαστική εγχείρηση μύτης και ρινικού διαφράγματος.

Tαυτόχρονη πλαστική εγχείρηση μύτης και ρινικού διαφράγματος.

Ανοιχτή ρινοπλαστική με διόρθωση του ρινικού διαφράγματος και κογχοτομή. Ταυτόχρονη αφαίρεση ύβου με στένεμα και ανόρθωση της κορυφής της μύτης.

Ανοιχτή ρινοπλαστική με διόρθωση του ρινικού διαφράγματος και κογχοτομή. Ταυτόχρονη αφαίρεση ύβου με στένεμα και ανόρθωση της κορυφής της μύτης.

 

Video: ΡΙΝΙΚΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ - DR. MED. BΑΣΙΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΕΛΗΣ

Καλεσμένος στην εκπομπή "Για μια καλύτερη ζωή" που προβάλλεται στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και παρουσιάζει η κ. Δέσποινα Καμπούρη, μίλησε ο Dr. med. Βασίλης  Παυλιδέλης με θέμα "Ταυτόχρονη πλαστική εγχείρηση μύτης και ρινικού διαφράγματος". Όπως εξήγησε ο κ. Παυλιδέλης, με την ίδια εγχείρηση μπορούμε να διορθώσουμε τη λειτουργική βλάβη, δηλαδή  τη σκολίωση του ρινικού διαφράγματος ή οποιαδήποτε άλλη συνυπάρχουσα αιτία που παρεμποδίζει την αναπνοή, όπως π.χ. φουσκωμένες ρινικές κόγχες ή πολύποδες της μύτης, ταυτόχρονα με την αισθητική της μύτης  για ωραίο και αρμονικό αποτέλεσμα.

video

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO EΔΩ

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.
TOP