13ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας & 5ο Εργαστήριο Ενδοσκοπικής Ρινοχειρουργικής - Ρινοπλαστικής με εκπαίδευση σε νωπά παρασκευάσματα

Θεσσαλονίκη, Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, 19 - 21.04.2013

Στη Θεσσαλονίκη, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε στις 19 - 21 Απριλίου 2013, το 13ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Ρινολογική Εταιρεία με Πρόεδρο τον Καθηγητή της Β΄ ΩΡΛ Κλινικής του ΑΠΘ, Ιωάννη Κωνσταντινίδη σε συνεργασία με τον Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν ποικίλα θέματα Ρινολογίας -Ρινοχειρουργικής και Ρινοπλαστικής που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των 280 συμμετεχόντων ιατρών ωτορινολαρυγγολόγων. Το Σεμινάριο είχε διεθνή συμμετοχή με τους καθηγητές Prof. Eugene Kern, USA,  Prof. David Sherris, USA, Prof. Stelios Kountakis, USA, Ass. Prof. Christos Georgalas, The Netherlands και Ass. Prof. Jochen Wurm, Germany. Οι ξένοι προσκεκλημένοι ομιλητές μαζί με τους διακεκριμένους Έλληνες συναδέλφους, Καθηγητή Dr. med. Ιωάννη Κωνσταντινίδη και Dr. med. Bασίλη Παυλιδέλη συμμετείχαν στο Ιnternational Forum Ρινοπλαστικής στο οποίο έγινε ανταλλαγή γνώσεων και παραγωγική συζήτηση πάνω στα δύσκολα θέματα και προβλήματα της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής του ρινικού διαφράγματος και ρινοπλαστικής.

Ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης συντόνισε την επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων ιατρών από το αμφιθέατρο με το πειραματικό χειρουργείο, όπου ο Prof. D. Sherris, USA πραγματοποίησε επίδειξη ανοιχτής ρινοπλαστικής σε νωπό παρασκεύασμα.
Στη συνέχεια, ο Dr. med. Παυλιδέλης ανέπτυξε ομιλία με θέμα " Sidewall management in closed rhinoplasty", στην οποία παρουσίασε την εμπειρία του για τη διόρθωση της ρινικής βαλβίδας με χρήση αυτομοσχευμάτων, μετά από αποτυχημένη ρινοπλαστική ή σε εκ γενετής δυσμορφίες της μύτης. Η εν λόγω επέμβαση κρίνεται μοναδική και αναγκαία για τη βελτίωση της αναπνοής, αλλά και της αισθητικής εμφάνισης της μύτης. Τελειώνοντας την ομιλία του, ο κ. Παυλιδέλης ανέφερε ότι η επιτυχημένη διόρθωση του προβλήματος επιφέρει καλή υγεία και ευεξία στον ασθενή, αλλά και "ανεβάζει" την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή του.

 

Video: Ιnternational Forum Ρινοπλαστικής ομιλία Dr. med. Παυλιδέλη

Ομιλία του Dr. med. Παυλιδέλη από το Ιnternational Forum Ρινοπλαστικής με θέμα "Sidewall management in closed rhinoplasty", που πραγματοποιήθηκε στις 19 - 21 Απριλίου 2013 στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του 13ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Ρινολογίας.

TOP