10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Λίμνη Πλαστήρα, 05 - 07.02.2010

11 Φεβρουαρίου 2010

10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΣτο ξενοδοχείο Ναϊάδες, στη Λίμνη Πλαστήρα από 5 έως 7 Φεβρουαρίου 2010, πραγματοποιήθηκε  το 10ο Πανελλήνιο Ρινολογικό Σεμινάριο, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ρινολογική Εταιρεία και την Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν ποικίλα θέματα Ωτορινολαρυγγολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου. Δίδαξαν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καθηγητές.

Mεταξύ των ομιλητών ήταν ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης, χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, Εξειδικευμένος στη Ρινοπλαστική και Ωτοπλαστική, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

Ο κ. Παυλιδέλης ανέπτυξε στην ομιλία του μοντέρνες χειρουργικές τεχνικές για τη διόρθωση ταυτοχρόνως, εφιππιοειδούς μύτης και σκολιωτικού ρινικού διαφράγματος, με χρήση αυτομοσχευμάτων. Πρόκειται για περίπτωση που συναντάται εκ γενετής ή μετά από τραυματισμό, αλλά και μετά από αποτυχημένη ρινοπλαστική. Η εν λόγω επέμβαση κρίνεται μοναδική και αναγκαία για τη βελτίωση της αναπνοής, αλλά και της αισθητικής εμφάνισης της μύτης. Τελειώνοντας την ομιλία του, ο κ. Παυλιδέλης ανέφερε ότι η επιτυχημένη διόρθωση του προβλήματος επιφέρει καλή υγεία και ευεξία στον ασθενή, αλλά και "ανεβάζει" την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή του.

Σε άλλη ομιλία του, ο κ. Παυλιδέλης μίλησε για τη μοντέρνα χειρουργική τεχνική ωτοπλαστικής, που αφορά στη σμίκρυνση των υπερβολικά μεγάλων πτερυγίων των αυτιών (μακρωτία). Η πλαστική χειρουργική αντιμετώπιση της μακρωτίας (μεγάλα αυτιά) δεν είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της ακοής, όμως γίνεται αποκλειστικά για λόγους βελτίωσης της αισθητικής εμφάνισης των πτερυγίων των αυτιών.

 
TOP