Ωτοπλαστική: Μίκρεμα των μεγάλων πτερυγίων αυτιών

EΥΡΩΠAΪKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Dublin, Ireland, 4 - 6 Σεπτεμβρίου 2006

Ωτοπλαστική: Μίκρεμα των μεγάλων πτερυγίων αυτιών Στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο, παραβρέθηκε ο Dr. med. Bασίλης Παυλιδέλης ως προσκεκλημένος ομιλητής, για το ετήσιο Συνέδριο της  Εuropean  Αcademy of Facial Plastic Surgery που πραγματοποιήθηκε στις 4 - 6 Σεπτεμβρίου 2006.  Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο καθηγητής Μr. Andrew Maguire και σε αυτό έλαβαν μέρος κορυφαίοι επιστήμονες του κλάδου, από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Παυλιδέλης  πραγματοποίησε ομιλία σχετικά με την ωτοπλαστική, με θέμα "Μίκρεμα του μεγάλου πτερυγίου αυτιού".  Χρησιμοποίησε 50 διαφάνειες, με δικά του χειρουργικά περιστατικά για να παρουσιάσει  νέες  χειρουργικές τεχνικές στην ελάττωση του μεγέθους μεγάλων αυτιών.  Με βάση την εμπειρία του από 60 τέτοιες επεμβάσεις, δίνεται βαρύτητα στην αποφυγή δημιουργίας ορατών ουλών και επιπλοκών, ώστε στο τέλος να είναι ευχαριστημένοι χειρουργός και χειρουργημένος.

Άλλα θέματα που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο ήταν αισθητική και λειτουργική ρινοπλαστική, ωτοπλαστική, βλεφαροπλαστική, λίφτινγκ προσώπου και λαιμού, αποκατάσταση ελλειμμάτων δέρματος προσώπου κ.α., καθώς και οι πιο σύγχρονες τεχνικές αναισθησίας για τις παραπάνω επεμβάσεις.  Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στην επαγγελματική συνείδηση του χειρουργού για την επιλογή των ενδιαφερόμενων που επιθυμούν να υποβληθούν σε αισθητική πλαστική  επέμβαση.  

Το συνέδριο παρακολούθησαν 180 εξειδικευμένοι ιατροί πλαστικοί χειρουργοί προσώπου,  οι οποίοι είναι και χειρουργοί  ωτορινολαρυγγολόγοι, καθώς επίσης και δερματοχειρουργοί, γναθοχειρουργοί και πλαστικοί χειρουργοί.  Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου ήταν η αγγλική. 

Ο Dr. med. Bασίλης Παυλιδέλης είναι εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου (E.A.F.P.S.) στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

 
TOP