Άμεση αποκατάσταση του δερματικού ελλείμματος, μετά από αφαίρεση σπίλου επάνω στη μύτη

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Florence, Italy, 29 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2005

Άμεση αποκατάσταση του δερματικού ελλείμματος, μετά από αφαίρεση σπίλου επάνω στη μύτηΗ Ευρωπαϊκή Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, με Πρόεδρο τον Prof. Pietro Palma MD, σε συνεργασία με την Ιταλική Ωτορινολαρυγγολογική Εταιρεία  Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, διοργάνωσε το ετήσιο συνέδριό της  στη Φλωρεντία της Ιταλίας στις 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου  2005, με θέμα "Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην πλαστική χειρουργική της μύτης και του προσώπου"  (Long term results in nasal and facial plastic surgery).  

Ο  Dr. med. Bασίλης Παυλιδέλης παρουσίασε με 56 διαφάνειες δικά του περιστατικά αφαίρεσης σπίλων της μύτης και κατάλληλες χειρουργικές τεχνικές για την αποκατάσταση του δερματικού ελλείμματος. Τίτλος της ομιλίας του ήταν "Immediate reconstruction of dorsal skin defects of the nose after cancer removal".  Ανέφερε  ότι σύμφωνα με δικά του στατιστικά στοιχεία, η άμεση αποκατάσταση του δερματικού ελλείμματος με γειτονικούς κρημνούς παρουσιάζει  περισσότερα πλεονεκτήματα έναντι  άλλων χειρουργικών μεθόδων και τόνισε ότι  στα 1.000 περιστατικά  που χειρούργησε σε διάστημα  20 ετών (1985 - 2005 ) στην Γερμανία και την Ελλάδα, σε συνθήκες χειρουργείου ημέρας με τοπική αναισθησία, μόνο σε 3 περιπτώσεις  παρουσιάστηκε υποτροπή της κακοήθειας.

Ο Dr. med. Bασίλης Παυλιδέλης είναι εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου (E.A.F.P.S.) στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.


Δείτε περισσότερες ομιλίες του Dr. med. B. Παυλιδέλη σε Συνέδρια και Σεμινάρια Εξωτερικού

Στη Διεθνή Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου με θέμα Aspects of Facial Plastic Surgery, που πραγματοποιήθηκε στην Barcelona Ισπανίας, 06 - 08.05.1999, ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, ως προσκεκλημένος ομιλητής, παρουσίασε ομιλία με θέμα Augmental rhinoplasty of alar cartilages and columellaΑυξητική ρινοπλαστική πτερυγίων της ρινός και στυλίδος.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από τον Pedro Clarόs MD. PhD, διευθυντή της κλινικής Clinica Clarόs στην Barcelona, Iσπανία.

 

TOP