Ρινοπλαστική: Mίκρεμα (σμίκρυνση) της μακριάς μύτης

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Λονδίνο, Αγγλία, 16 -19 Μαΐου 2004

Ρινοπλαστική: Mίκρεμα (σμίκρυνση) της μακριάς μύτης Η Παγκόσμια Οργάνωση Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου σε συνεργασία με την  Ευρωπαϊκή Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου πραγματοποίησε στις 16 - 19  Μαΐου 2004, στο Royal College of Surgeons of  England του Λονδίνου, Διεθνές Συνέδριο για την Πλαστική Χειρουργική Προσώπου. Το συνέδριο παρακολούθησαν χειρουργοί ωτορινολαρυγγολόγοι, εξειδικευμένοι στην πλαστική χειρουργική  προσώπου, απ' όλο τον κόσμο.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε  ο Dr. med. Bασίλης Παυλιδέλης, ο οποίος στα πλαίσια του προγράμματος του Συνεδρίου, παρουσίασε ομιλία με 50 διαφάνειες δικών του περιστατικών με θέμα "Εκτομή δέρματος (cutaneous) για το μίκρεμα της μακριάς μύτης"  (Cutaneous excisions in reduction rhinoplasty). Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται σε περιπτώσεις ρινοπλαστικής, όπου η μύτη είναι πολύ μακριά, το δέρμα της περισσεύει και δεν έχει την απαραίτητη ελαστικότητα για να προσαρμοστεί στο νέο σκελετό, που έχει διαμορφωθεί από το χειρουργό.

Ο Dr. med. Bασίλης Παυλιδέλης είναι εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου (E.A.F.P.S.) στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.


Δείτε περισσότερες ομιλίες του Dr. med. B. Παυλιδέλη σε Συνέδρια και Σεμινάρια Εξωτερικού

Στο Άμστερνταμ, στις 21.03.1998, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, με πρόεδρο τον Prof. G.J. Nolst Trenite.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συμβουλίου ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, παρουσίασε ομιλία με θέμα Correction of saddle nose deformities” – Διόρθωση της εφιππιοειδούς μύτης.


Για την εξέλιξη της Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου στην Ελλάδα, An Overview of the situation of facial plastic surgery in Greece”, ενημέρωσε τους Ευρωπαίους συναδέλφους του, ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στην Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου που πραγματοποιήθηκε στις 15.03.1997, στο Άμστερνταμ.

Διοργανωτής της Συνάντησης ήταν ο Prof. Jacques Soudant.

TOP