Oμορφιά: το συγκριτικό πλεονέκτημα

Oμορφιά: το συγκριτικό πλεονέκτημα
Η αναζήτηση της ομορφιάς, παράλληλα με την πρόκληση ελκυστικότητας και τη διεκδίκηση επιθυμίας, αποτελεί διαχρονική ψυχική ανάγκη του ανθρώπου. Έτσι, από την αρχαιότητα και διαμέσου των αιώνων η ομορφιά λατρεύτηκε σε όλους τους πολιτισμούς. Για τους αρχαίους Έλληνες η ομορφιά ήταν δώρο των θεών. Ήξεραν να τη θαυμάζουν και να τη λατρεύουν, αλλά παράλληλα είχαν πλήρη συνείδηση για το πόσο εφήμερη μπορεί να είναι. H λατρεία αυτή για το όμορφο ανθρώπινο σώμα και κυρίως για το ωραίο πρόσωπο, εκφράστηκε παγκοσμίως με όλες τις μορφές της τέχνης. Στην εποχή μας ακμάζει η βιομηχανία της ομορφιάς και στηρίζεται στην προσδοκία βελτίωσης της εμφάνισης, της οποίας τα θετικά αποτελέσματα είναι φανερά και κοινωνικά αποδεκτά.

Παράλληλα η ιατρική επιστήμη με την εξέλιξη των μεθόδων και τεχνικών της πλαστικής χειρουργικής, έχει πετύχει εκπληκτικά άλματα στην επιδίωξη και πραγματοποίηση ωραίας εμφάνισης του σώματος και ιδιαιτέρως του προσώπου.

 

 

Έργο του Peter Schoenmann. The Metropolitan Museum of Art, New York, USA

Το σχήμα και το μέγεθος της μύτης εμφανίζονται με πάρα πολλές μορφές. Για το ζήτημα αυτό υπάρχουν γνωστές λεπτομερείς αναφορές ανθρωπολόγων, φυσιογνωμιστών, δημιουργών καλλιτεχνών και φυσικά πλαστικών χειρουργών. Έτσι μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί από ειδικούς διάφορες αξιοσημείωτες αναλύσεις και ταξινομήσεις σχήματος μυτών.

Έργο του Peter Schoenmann
The Metropolitan Museum of Art, New York, USA

 

 

Κατά τον Σεσίλ Μπίτον, το διάσημο φωτογράφο των αστέρων του κινηματογράφου και πολλών πολιτικών και εστεμμένων, η ομορφιά είναι η πιο σημαντική λέξη στο λεξικό. Στις προηγμένες κοινωνίες υπολογίζεται ότι οι άνθρωποι διαθέτουν για την ομορφιά τους ίσως περισσότερα και από την εκπαίδευση.

Κατά τον Σεσίλ Μπίτον, το διάσημο φωτογράφο των αστέρων του κινηματογράφου και πολλών πολιτικών και εστεμμένων, η ομορφιά είναι η πιο σημαντική λέξη στο λεξικό.

Κατά τον Σεσίλ Μπίτον, το διάσημο φωτογράφο των αστέρων του κινηματογράφου και πολλών πολιτικών και εστεμμένων, η ομορφιά είναι η πιο σημαντική λέξη στο λεξικό.

 

 

Eπιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η ωραία εμφάνιση συμβάλλει σημαντικά για να επιτύχει κανείς στη ζωή του. Σχεδόν πάντα οι ωραίοι έχουν πλεονεκτήματα και κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Δάσκαλοι, αστυνομικοί και δικαστές είναι επιεικέστεροι στους ομορφότερους.

Έρευνα που έγινε από τον καθηγητή Barry Harper του Πανεπιστημίου Guildhall του Λονδίνου, σε 11.000 Βρετανούς άνδρες και γυναίκες 33 ετών, έδειξε ότι άτομα που χαρακτηρίζονται μη ελκυστικά κερδίζουν κατά μέσο όρο 13% λιγότερα χρήματα από ό,τι οι ωραίοι. Άλλη έρευνα σε 300 διαφημιστικές εταιρείες στις Κάτω Χώρες βεβαίωσε ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ εμφάνισης, υψηλού εισοδήματος και επαγγελματικής ανέλιξης. Παρόμοιες έρευνες αποδεικνύουν ότι παχύσαρκες γυναίκες σε θέσεις υπαλλήλων ή γραμματέων έχουν μειωμένες αποδοχές σε ποσοστό πάνω από 5% απ' ότι οι καλλίγραμμες συνάδελφοί τους. Tέλος υπάρχουν πολλές μαρτυρίες δικηγόρων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι ποινές στα δικαστήρια σε κατηγορούμενους που χαρακτηρίζονται συμπαθείς ή ωραίοι είναι μέχρι και 20% ελαφρότερες.

Έρευνα που έγινε από τον καθηγητή Barry Harper του Πανεπιστημίου Guildhall του Λονδίνου, έδειξε ότι άτομα που χαρακτηρίζονται μη ελκυστικά κερδίζουν  κατά μέσο όρο 13% λιγότερα χρήματα από ό,τι οι ωραίοι.

Έρευνα που έγινε από τον καθηγητή Barry Harper του Πανεπιστημίου Guildhall του Λονδίνου, έδειξε ότι άτομα που χαρακτηρίζονται μη ελκυστικά κερδίζουν κατά μέσο όρο 13% λιγότερα χρήματα από ό,τι οι ωραίοι.

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.
TOP