Επιτυχημένo το πρακτικό σεμινάριο Ωτοπλαστικής... στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός!

31 Μαρτίου 2010 | 03:16 μμ

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19 - 21 Μαρτίου 2010, στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" στην Αθήνα, το 15ο Πρακτικό Σεμινάριο Χειρουργικών Εκτομών Κεφαλής και Τραχήλου με κεντρικό θέμα την ωτοπλαστική, που διοργανώθηκε από την Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Ευαγγελισμού και το Διευθυντή της καθηγητή ΩΡΛ, κ. Σπύρο Παπασπύρου, καθώς και από τον καθηγητή της Α΄ ΩΡΛ Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αριστείδη Σισμάνη.

Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 140 Έλληνες ΩΡΛ χειρουργοί, πλαστικοί χειρουργοί και χειρουργοί συναφών ειδικοτήτων.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα του σεμιναρίου εκλήθησαν να διδάξουν στη θεωρία αλλά και στην πράξη από το πειραματικό χειρουργείο, κορυφαίοι Έλληνες και Ευρωπαίοι ΩΡΛ χειρουργοί, με εξειδίκευση σε διάφορους τομείς της Ωτορινολαρυγγολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

Mεταξύ των διδασκόντων στο σεμινάριο ωτοπλαστικής ήταν και ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης, εξειδικευμένος στη Ρινοπλαστική, Ωτοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική Προσώπου, ο οποίος παρουσίασε μοντέρνες χειρουργικές τεχνικές διόρθωσης πεταχτών και μεγάλων αυτιών.
Ο κ. Παυλιδέλης ο οποίος εκπαίδευσε στην πράξη τους συμμετέχοντες σε νέες τεχνικές Ωτοπλαστικής και τους καθοδήγησε κατά την πρακτική τους εξάσκηση σε νωπά παρασκευάσματα, υπογράμμισε τη σημασία της μεγάλης συμμετοχής στο σεμινάριο αλλά και την αξία γενικότερα της παρακολούθησης τέτοιων, υψηλού επιπέδου σεμιναρίων στην προσπάθεια των νέων γιατρών να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και να βελτιώνουν την τεχνική τους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς, στον κάθε συνάνθρωπο που τους εμπιστεύεται.


Δείτε παρακάτω, περισσότερα πρακτικά σεμινάρια (Workshop), στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός:

  

Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι. Ο Dr. med B. Παυλιδέλης (στο κέντρο), εκπαιδευτής του πρακτικού σεμιναρίου και  δεξιά του  ο καθ. Σ. Παπασπύρου, οργανωτής.

Στο “Δώμα” και Πειραματικό Χειρουργείο του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στις 07 - 12 Μαρτίου 2009, το 14ο Πρακτικό Σεμινάριο (Workshop) Χειρουργικών Εκτομών Κεφαλής και Τραχήλου, με  προσκεκλημένους, πρωτοπόρους και κορυφαίους στο είδος τους, Έλληνες και ξένους εκπαιδευτές.  
Mεταξύ των εκπαιδευτών - εγχειρητών ήταν και ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης, ο οποίος εκπαίδευσε τους συμμετέχοντες σε νέες τεχνικές στη Λειτουργική, Αισθητική Διαφραγματορινοπλαστική και Ωτοπλαστική, κατά την πρακτική τους εξάσκηση σε νωπά παρασκευάσματα.

Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από την ΩΡΛ Κλινική του Ευαγγελισμού και το Διευθυντή της καθηγητή ΩΡΛ, κ. Σπύρο Παπασπύρου, καθώς και από τον καθηγητή της Α΄ ΩΡΛ Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αριστείδη Σισμάνη.


Εισαγωγικές  διαφάνειες  από τις ομιλίες  του Dr. med. B. Παυλιδέλη στο Νοσοκ. Ευαγγελισμός, Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το 12ο Πρακτικό Σεμινάριο (Workshop) Χειρουργικών Εκτομών Κεφαλής και Τραχήλου στο Νοσοκομείο “Eυαγγελισμός”, 15 – 21 Μαρτίου 2008, από τον Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής, Καθ. Σ. Παπασπύρου. 

O Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης, εξειδικευμένος στο είδος του,  πραγματοποίησε ομιλίες με θέμα:
1. “Κλειστή Ρινοπλαστική” και 2. “Ωτοπλαστική”.

Στη συνέχεια, εκπαίδευσε καικαθοδήγησε βήμα – βήμα τους ασκούμενους  στην Ωτοπλαστική και  Λειτουργική και Αισθητική Ρινοπλαστική, κατά την πρακτική τους εξάσκηση στο Πειραματικό Χειρουργείο.  Όπως είπε ο κ. Παυλιδέλης,  ένας πλαστικός χειρουργός επιτυγχάνει αισθητικά και λειτουργικά τέλειο αλλά και μόνιμο αποτέλεσμα,  όταν συνδυάζει τη συνεχή δια βίου εκπαίδευση και επιστημονική γνώση με δεξιοτεχνία  στα δάκτυλα,  τέχνη  και καλλιτεχνία. 
Ο Dr. med. B. Παυλιδέλης είναι Χειρουργός ΩΡΛ, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.Εισαγωγική  διαφάνεια  από την ομιλία  του Dr. med. B. Παυλιδέλη

“Κλειστή Ρινοπλαστική”, ήταν το  θέμα της ομιλίας  του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη στα πλαίσια του Πρακτικού Σεμιναρίου (Workshop) Χειρουργικών Εκτομών Κεφαλής και Τραχήλου, το οποίο πραγματοποιήθηκε, 10 – 16 Μαρτίου 2007,στο Νοσοκομείο  “Eυαγγελισμός”,  Αθήνα.

Όπως είπε ο κ. Παυλιδέλης κατά την ομιλία του, ο εξειδικευμένος στη  ρινοπλαστική,  ΩΡΛ χειρουργός, πραγματοποιεί ταυτόχρονα  διόρθωση του  ρινικού  διαφράγματος  και  ρινοπλαστική.  Έτσι,  με μία  εγχείρηση  διορθώνεται  ταυτόχρονα  και  το  αισθητικό  και  το  λειτουργικό  πρόβλημα και αποφεύγονται   διπλή  ταλαιπωρία,  νάρκωση  και  κόστος.

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλιδέλης, ως εκπαιδευτής στη Λειτουργική και Αισθητική Ρινοπλαστική -Workshop, καθοδήγησε τους ασκούμενους κατά την πρακτική τους εξάσκηση και τους ενθάρρυνε να εφαρμόζουν την παραπάνω μοντέρνα χειρουργική τεχνική πραγματοποίησης ρινοπλαστικής.

Διοργανωτής του Σεμιναρίου ήταν ο Διευθυντής της ΩΡΛ Κλινικής του νοσοκομείου “Eυαγγελισμός”,    Καθ. Σ. Παπασπύρου σε συνεργασία με τις ελληνικές επιστημονικές ΩΡΛ εταιρείες.


Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι. Ο Dr. med B. Παυλιδέλης (στο κέντρο), εκπαιδευτής του πρακτικού σεμιναρίου και  δεξιά του  ο καθ. Σ. Παπασπύρου, οργανωτής.

TOP