Ρινοπλαστική: Η αναζήτηση του κατάλληλου πλαστικού

Το άτομο, το οποίο επιθυμεί να κάνει ρινοπλαστική, οφείλει να ενημερωθεί σωστά και ολοκληρωμένα από κάθε άποψη γι' αυτή την πάρα πολύ εξειδικευμένη και δύσκολη επέμβαση, όπως άλλωστε θα έκανε και για οποιαδήποτε άλλη εγχείρηση. Οι αναπάντητες ερωτήσεις τροφοδοτούν στους ενδιαφερόμενους την ανασφάλεια και το φόβο. Αυτό οδηγεί πολλούς ενδιαφερόμενους στο να μην αποφασίζουν να κάνουν πλαστική μύτης, όταν δεν κατανοούν απόλυτα τη διαδικασία της επέμβασης.

Μη βιαστείτε λοιπόν να μπείτε στο χειρουργείο. Καταστρώστε ένα σχέδιο επίσκεψης, κατόπιν ραντεβού και ενημέρωσης, σε ειδικούς στην επέμβαση αυτή χειρουργούς. Αυτό δεν σας οδηγεί υποχρεωτικά στο χειρουργείο. Είναι όμως ό,τι καλύτερο για να αποφασίσετε σωστά και υπεύθυνα για το ποιος θα σας χειρουργήσει. Η ρινοπλαστική δεν είναι μια εύκολη επέμβαση, έτσι όπως συχνά κάποιοι συνάδελφοι την εμφανίζουν στους υποψήφιους και στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Γι' αυτό κάντε τη δική σας έρευνα και ενημερωθείτε με υπομονή. Μιλήστε ελεύθερα με άτομα του περιβάλλοντός σας.

H πιο καλή συμβουλή στον ενδιαφερόμενο για ρινοπλαστική είναι να επισκεφθεί δύο ή τρεις ειδικούς στη ρινοπλαστική, πλαστικούς χειρουργούς. Ακόμη, η γνώμη ενός Ωτορινολαρυγγολόγου ή του οικογενειακού γιατρού αποβαίνει πάντοτε χρήσιμη.

H πιο καλή συμβουλή στον ενδιαφερόμενο για ρινοπλαστική είναι να επισκεφθεί δύο ή τρεις ειδικούς στη ρινοπλαστική, πλαστικούς χειρουργούς. Ακόμη, η γνώμη ενός Ωτορινολαρυγγολόγου ή του οικογενειακού γιατρού αποβαίνει πάντοτε χρήσιμη.

 

H πιο καλή συμβουλή στον ενδιαφερόμενο για πλαστική μύτης είναι να επισκεφθεί δύο ή τρεις ειδικούς στην πλαστική της μύτης, να τους εκθέσει το πρόβλημα ή τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και να συζητήσει μαζί τους τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Επίσης, στην επιλογή του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού για ρινοπλαστική, η γνώμη ενός Ωτορινολαρυγγολόγου ή το λιγότερο του οικογενειακού γιατρού, αποβαίνει πάντοτε χρήσιμη. Mε τον τρόπο αυτό, ο ενδιαφερόμενος θα επιλέξει τον κατά τη γνώμη του πιο καλά εκπαιδευμένο, έμπειρο και με προσόντα πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα τον πείσει για την υψηλή ποιότητα της ρινοπλαστικής που θα αναλάβει να του πραγματοποιήσει.

Διαφάνεια του Dr. med. Bασίλη Παυλιδέλη από ομιλίες του περί ρινοπλαστικής, στα ιατρικά συνέδρια.

Θα ήταν ωφέλιμο, κατά την πρώτη σας επίσκεψη στον ειδικό που επιλέξατε, να πάρετε μαζί κάποιο συγγενή ή φίλο. Ένα τέτοιο πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος είναι πολύ χρήσιμο, επειδή με την παρουσία του θα νιώθετε ηρεμία και χαλάρωση, θα σας υπενθυμίσει να ρωτήσετε το γιατρό κάποια πράγματα, τα οποία ίσως ξεχάσατε και θα βοηθήσει αργότερα να θυμηθείτε λεπτομέρειες από την ενημερωτική συζήτηση που είχατε. Ο δικός σας άνθρωπος θα συμβάλλει ουσιαστικά στο να αξιολογήσετε και να αποφασίσετε σωστά για την επιλογή του εξειδικευμένου στην πλαστική της μύτης και να είστε βέβαιοι ότι δε θα μετανιώσετε που τον πήρατε μαζί σας.

Εάν δεν εφαρμόζονται σωστά οι κανόνες της πλαστικής του ρινικού διαφράγματος και του σκελετού της μύτης, ένα σημαντικό ποσοστό ρινοπλαστικών αποτυγχάνουν (ΠΡΙΝ) και απαιτούν δεύτερη ή ακόμη και τρίτη διορθωτική επέμβαση.

Εάν δεν εφαρμόζονται σωστά οι κανόνες της πλαστικής του ρινικού διαφράγματος και του σκελετού της μύτης, ένα σημαντικό ποσοστό ρινοπλαστικών αποτυγχάνουν (ΠΡΙΝ) και απαιτούν δεύτερη ή ακόμη και τρίτη διορθωτική επέμβαση.

 

Μην αφήσετε όμως το γιατρό ή το συνοδό σας να μονοπωλήσουν τη συζήτηση. H εγχείρηση θα γίνει σ' εσάς. Κάντε όλες τις ερωτήσεις σας. Βεβαιωθείτε ότι κατανοήσατε τα πάντα περί της πλαστικής όπως την επιθυμείτε. Μη βιαστείτε να φύγετε. Μη λάβετε ως μοναδικό κριτήριο την τιμή της επέμβασης. Αναλογιστείτε και ξανασκεφθείτε στο σπίτι όλη τη συζήτηση που έγινε με το γιατρό. Κάντε του μία δεύτερη επίσκεψη ή ακόμη και τρίτη. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προσωπικά με άτομα που έχουν ήδη υποβληθεί στην ίδια επέμβαση. Έτσι μόνο θα ενημερωθείτε σωστά και θα είστε σίγουροι για την επιλογή του κατάλληλου πλαστικού. O βασικός στόχος είναι να σιγουρευτείτε ότι:

  • Oι προσδοκίες σας είναι πράγματι ρεαλιστικές.
  • Tο χειρουργείο είναι πράγματι η σωστή λύση στο πρόβλημά σας.
  • Ο ειδικός, τον οποίο επισκεφθήκατε, είναι πράγματι ο πιο κατάλληλα εκπαιδευμένος και εξειδικευμένος για να αναλάβει τη δική σας πλαστική ή του παιδιού σας.
Η λεπτομερής ενημέρωση με κάθε τρόπο, σε συνδυασμό με την προσπάθεια να επιλεγεί ο κατάλληλος πλαστικός, θα βοηθήσει σίγουρα τον ενδιαφερόμενο να αποφασίσει τη λύση του προβλήματός του, με ρεαλισμό και αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς.

Η λεπτομερής ενημέρωση με κάθε τρόπο, σε συνδυασμό με την προσπάθεια να επιλεγεί ο κατάλληλος πλαστικός, θα βοηθήσει σίγουρα τον ενδιαφερόμενο να αποφασίσει τη λύση του προβλήματός του, με ρεαλισμό και αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς.

 

Στο σημείο αυτό, επιθυμώ να τονίσω το γεγονός ότι τελευταία παρατηρείται αύξηση αποτυχημένων ρινοπλαστικών στη χώρα μας. Ένας πολύ πιθανός λόγος γι' αυτό είναι ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι αποφασίζουν να χειρουργηθούν, ενδίδοντας σε υποσχέσεις απόκτησης τέλειας αισθητικής και λειτουργικής μύτης, με εφαρμογή αδόκιμων χειρουργικών προσεγγίσεων, οι οποίες παρουσιάζονται στους υποψήφιους ως δήθεν νέες τεχνικές, χωρίς νυστέρι, αναίμακτα, χωρίς οστεοτομές και οίδημα (πρήξιμο), χωρίς την παραμικρή ταλαιπωρία, συχνά με χρήση ειδικών ενέσιμων υλικών και πολλά άλλα, δηλαδή χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα δόκιμα επιστημονικά βήματα πραγματοποίησης επιτυχημένης ρινοπλαστικής. Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να δίδονται στους υποψήφιους υποσχέσεις πραγματοποίησης επιτυχημένης ρινοπλαστικής, λες και πρόκειται για αλλαγή της κόμμωσης των μαλλιών.

Τελειώνοντας επισημαίνεται, ότι η λεπτομερής ενημέρωση επί της διαδικασίας πραγματοποίησης ρινοπλαστικής, σε συνδυασμό με την προσπάθεια να επιλεγεί ο κατάλληλος πλαστικός, θα βοηθήσει σίγουρα τον ενδιαφερόμενο να αποφασίσει τη λύση του προβλήματός του με ρεαλισμό και αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς. Επίσης, είναι δυνατό να τον προστατέψει επαρκώς από επιστημονικές ανακρίβειες, παραπληροφόρηση και ωραιοποιήσεις, που θα μπορούσαν να τον παρασύρουν σε λανθασμένη απόφαση.

Video: ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - ΡΙΝΙΚΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ - DR. MED. Β. ΠΑΥΛΙΔΕΛΗΣ

"Έχουμε μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε στην παρέα μας τον ιατρό Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη" δήλωσε η παρουσιάστρια κα Νικολέττα Ράλλη, στην εκπομπή "ΜΑDE IN STAR" του τηλεοπτικού σταθμού STAR CHANNEL. Ο κ. Παυλιδέλης, φιλοξενούμενος στην εκπομπή, επεσήμανε ότι ο ενδιαφερόμενος για ρινοπλαστική, οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός στην αναζήτηση και επιλογή του κατάλληλου ρινοπλαστικού. Μεταξύ άλλων, τόνισε επίσης ότι είναι παρήγορο και ότι υπάρχει η λύση για όσους δυστυχώς, έκαναν μία κακή εμπειρία μετά από επέμβαση ρινοπλαστικής, αφού ο έμπειρος χειρουργός μπορεί να διορθώσει την αποτυχημένη ρινοπλαστική.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO EΔΩ

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.
TOP