Ωτοπλαστική: Πλειάδα χειρουργικών τεχνικών

Στην πλαστική διόρθωση πεταχτών αυτιών, έχουν περιγραφεί και εφαρμόζονται μέχρι σήμερα, περισσότερες από 100 χειρουργικές τεχνικές ωτοπλαστικής, με περίπου 200 τροποποιήσεις τους. Όλες ανεξαιρέτως οι τεχνικές διόρθωσης πεταχτών αυτιών αποσκοπούν στη δημιουργία φυσιολογικής ανθέλικας.

Ωτοπλαστική: πεταχτά αυτιά - ΠΡΙΝ, Ωτοπλαστική: πεταχτά αυτιά - ΜΕΤΑ

Κριτήριο και καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή των ενδεδειγμένων χειρουργικών τεχνικών πεταχτών αυτιών, αποτελεί η προεγχειρητική εκτίμηση, διάγνωση και αξιολόγηση του πραγματικού πάχους, της ελαστικότητας και της υφής του χόνδρου του πτερυγίου.

Παράλληλα, η εφαρμογή της όποιας επιλεγμένης τεχνικής, δεν πρέπει να εμφανίσει ως αποτέλεσμα κάποια από τα παρακάτω φαινόμενα, τα οποία μπορεί να εμφανισθούν ως μετεγχειρητικό αποτέλεσμα, άλλοτε σε μικρότερη και άλλοτε σε μεγαλύτερη έκταση. Τα φαινόμενα αυτά, δεν χαρακτηρίζονται ως επιπλοκές της επέμβασης, αλλά πρόκειται για κακοχειρουργημένα αυτιά, δηλαδή πρόκειται για χειρουργικές αστοχίες. Τα μετεγχειρητικά αυτά φαινόμενα είναι:

  • Αφύσικη εμφάνιση των πτερυγίων, προδίδοντας ότι αυτά είναι χειρουργημένα (πτερύγια με εμφανή χειρουργικά στίγματα).
  • Παρουσία υπερτροφικής ουλής ή χηλοειδούς στα σημεία τομής.
  • Έντονες και εμφανείς οξείες αιχμές στην περιοχή του σχηματισμού της ανθέλικας.
  • Επιστροφή των πτερυγίων, μερικώς ή εξ ολοκλήρου, στην αρχική, μη φυσιολογική τους θέση. Το φαινόμενο αυτό, ως χειρουργική αστοχία, εμφανίζεται πολύ συχνότερα, όταν επιχειρείται διόρθωση πεταχτών αυτιών με χρήση Laser.
Ωτοπλαστική: πεταχτά αυτιά - ΠΡΙΝ, Ωτοπλαστική: πεταχτά αυτιά - ΜΕΤΑ

Στην πλαστική διόρθωση πεταχτών αυτιών, έχουν περιγραφεί και εφαρμόζονται μέχρι σήμερα, περισσότερες από 100 χειρουργικές τεχνικές, με περίπου 200 τροποποιήσεις τους.

Για να αποφευχθούν αυτά τα φαινόμενα, κριτήριο και καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή των ενδεδειγμένων χειρουργικών τεχνικών πεταχτών αυτιών, αποτελεί η προεγχειρητική εκτίμηση, διάγνωση και αξιολόγηση του πραγματικού πάχους, της ελαστικότητας και της υφής του χόνδρου του πτερυγίου. Η σωστή εκτίμηση εξασφαλίζεται από τη γνώση και την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού, καθώς και από τον "αέρα", τον οποίο αυτός διαθέτει στην επέμβαση διόρθωσης πεταχτών αυτιών (αφεστώτων ώτων). Όλα αυτά ερμηνεύουν την ύπαρξη των τόσο πολλών χειρουργικών τεχνικών, οι οποίες εμφανίστηκαν και εφαρμόζονται στην ωτοπλαστική, με σκοπό να διασφαλίζεται πάντα το καλύτερο μακροπρόθεσμο, αισθητικό αποτέλεσμα.

Ωτοπλαστική: πεταχτά αυτιά - ΠΡΙΝ, Ωτοπλαστική: πεταχτά αυτιά - ΜΕΤΑ

Ωτοπλαστική: Σχηματισμός ανθέλικας και και προσαρμογή του πτερυγίου σε φυσιολογική θέση ως προς την κεφαλή.

Video: ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΡΩΣΟ... ΠΑΥΛΙΔΕΛΗΣ ΣΚΑΪ Τ.V.

Ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, καλεσμένος στην εκπομπή "Έρρωσο... Να είσαι γερός", που παρουσιάζει η Δρ. κ. Έλενα Λαζαρίδου στην τηλεόραση του ΣΚΑI, μίλησε για Ωτοπλαστική. Όπως τόνισε, η επιτυχημένη επέμβαση ωτοπλαστικής ανακουφίζει το άτομο και βελτιώνει ποιοτικά τη ζωή του σε κάθε ηλικία. Το αισθητικό αποτέλεσμα παραμένει για όλη τη ζωή αναλλοίωτο, αρκεί η εγχείρηση να έχει γίνει από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα εφαρμόσει τις ενδεδειγμένες τεχνικές, ώστε να επιφέρει ένα συμμετρικό και ωραίο αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO EΔΩ

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.

Παίξε!!! και άλλαξε τη μύτη σου...

Παίξε & άλλαξε τη μύτη σου - Nose Makeover Game
TOP