Βραβείο Προόδου Παυλιδέλη - 25η χρονιά βράβευσης πρωτεύσαντος μαθητή, στα Κεραμειά Λέσβου 2013

Σεπτέμβριος, 2013

Αφίσα του Σεμιναρίου
Το εξωκκλήσι Άγιος Γεώργιος. Ακουαρέλα σε χαρτί, του Κώστα Π. Παυλιδέλη, φοιτητή Σχολής Καλών Τεχνών, 2015

Μία ωραία εκδήλωση έγινε στο γραφικό χωριό Κεραμειά Λέσβου, τόπο καταγωγής του ιατρού Bασίλη Παυλιδέλη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την ανέγερση το 1973 του εξωκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, μέσα στο κτήμα των Αφών Παυλιδέλη.

Η οικογένεια Παυλιδέλη, Πέτρος, Ευτυχία, Παναγιώτης και Βασίλης, αγαπούν το χωριό, ζουν συχνά εκεί και το στηρίζουν πάντα με διάφορους τρόπους.

Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους φίλοι της οικογένειας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Βογιατζής, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Πρύτανης Κώστας Μουτζούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Ηρακλής Βερβέρης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λέσβος, Δημιουργική Πορεία» Παντελής Πατερέλλης, καθώς επίσης συγγενείς και πολλοί συγχωριανοί.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και απενεμήθη  για 25η συνεχή χρονιά το "Bραβείο Προόδου εις Μνήμην των Γονέων τους, Κωνσταντίνου και Αναστασίας Παυλιδέλη", με χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ, στον πρωτεύσαντα μαθητή του χωριού, κατά τη σχολική χρονιά 2012 - 2013.

Το βραβείο αυτό έχει σκοπό να καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου του χωριού.

Ακολούθησε γεύμα με πλούσιους τοπικούς μεζέδες με γλέντι, χορό και παραδοσιακή μουσική από ντόπιους δεξιοτέχνες μουσικούς, μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο κ. Βασίλης Παυλιδέλης καταξιωμένος Χειρουργός Ω.Ρ.Λ. στην Αθήνα, είναι ειδικός σε επεμβάσεις ρινοπλαστικής και ωτοπλαστικής, καθώς και πλαστικής χειρουργικής προσώπου, με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό για τα 40 χρόνια από την ανέρερση του εξωκκλησίου του Αγίου Γεωργίου μέσα στο κτήμα των Αφών Παυλιδέλη. Κεραμειά Λέσβου, 17 Αυγούστου 2013.


Απονομή για 25η χρονιά του "Χρηματικού Βραβείου Προόδου Οικογένειας Παυλιδέλη" στον πρωτεύσαντα μαθητή από τα Κεραμειά Λέσβου, μέσα στο Κτήμα των Αφών Παυλιδέλη, 17 Αυγούστου 2013


Γλέντι, χορός και παραδοσιακή μουσική από δεξιοτέχνες μουσικούς της Λέσβου, στο κτήμα των Αφών Παυλιδέλη, Κεραμειά Λέσβου, 17 Αυγούστου 2013.

 

Video: Χρηματικό Βραβείο Μαθητών - Οικογένεια Παυλιδέλη

 

Video: Εορτασμός του εξωκκλησίου “Aγ. Γεώργιος” στο κτήμα μας, Κεραμειά Λέσβου

TOP