1ο Σεμινάριο "Στη Ρινοπλαστική και Πλαστική του Ρινικού Διαφράγματος" (Με Επίδειξη Ζωντανών Εγχειρήσεων)

21-22 Μαΐου 1993

1ο Σεμινάριο Στη Ρινοπλαστική και Πλαστική του Ρινικού Διαφράγματος (Με Επίδειξη Ζωντανών Εγχειρήσεων)O Διευθυντής του Κέντρου Ρινοπλαστικής - Ωτοπλαστικής "ΑΦΡΟΔΙΤΗ", Dr. med. Bασίλης Παυλιδέλης, διοργάνωσε με επιτυχία το πρωτοποριακό σεμινάριο στη "Ρινοπλαστική και την Ταυτόχρονη Πλαστική Εγχείρηση του Ρινικού Διαφράγματος" με ζωντανή επίδειξη εγχειρήσεων από το χειρουργείο.

Πρώτο μέρος του Σεμιναρίου:

Παρασκευή 21 Μαΐου

Ώρα 11.00:

O κ. Παυλιδέλης και οι προσκεκλημένοι του Γερμανοί καθηγητές, κοντά στους οποίους μαθήτευσε, έδωσαν συνέντευξη τύπου στο εντευκτήριο Cafe - Restaurant "Διόνυσος" έναντι της Ακρόπολης των Αθηνών. Ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους του ιατρικού ρεπορτάζ για τη μοντέρνα ανερχόμενη χειρουργική τακτική πραγματοποίησης Ρινοπλαστικής: "Ταυτόχρονη Πλαστική Εγχείρηση Μύτης και Ρινικού Διαφράγματος - Septorhinoplasty", η οποία εξελισσόταν και εφαρμοζόταν ανά τον κόσμο από πάρα πολλούς Πλαστικούς Χειρουργούς Προσώπου με ιδιαίτερη επιτυχία σε Ευρώπη και Αμερική.

Κατά τη συνέντευξη τονίστηκε ότι με μία νάρκωση, μία ταλαιπωρία και ένα έξοδο, λύνει κανείς τόσο το λειτουργικό όσο και το αισθητικό πρόβλημα της μύτης, δηλαδή "το τερπνόν μετά του ωφελίμου". Στη συνέχεια ο κ. Παυλιδέλης και οι διακεκριμένοι επιστήμονες επεσήμαναν ότι όλες οι άσχημες μύτες ανεξαρτήτως του πώς προέκυψαν, μπορούν να διορθωθούν με επιτυχία από εξειδικευμένο στη ρινοπλαστική πλαστικό χειρουργό, ο οποίος δεν θα παραλείψει σε καμία περίπτωση να δώσει την πρέπουσα σημασία στους κανόνες της πλαστικής χειρουργικής του οστέινου και χόνδρινου ρινικού διαφράγματος, καθώς επίσης και των ρινικών κογχών.

Μετά το πέρας της συνέντευξης, ακολούθησε γεύμα προς τιμήν των παρευρισκομένων καθηγητών και δημοσιογράφων.

Ο Dr. med. Β. Παυλιδέλης με τους Γερμανούς καθηγητές του
Ο Dr. med. Β. Παυλιδέλης με τους Γερμανούς καθηγητές του.
Ο Dr. med. Β. Παυλιδέλης με τους προσκεκλημένους Γερμανούς καθηγητές κατά τη  συνέντευξη τύπου
Ο Dr. med. Β. Παυλιδέλης με τους προσκεκλημένους Γερμανούς καθηγητές κατά τη συνέντευξη τύπου.
 

 

Ώρα 17.00:

Το θεωρητικό μέρος του Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε εντός του Κέντρου Ρινοπλαστικής - Ωτοπλαστικής "ΑΦΡΟΔΙΤΗ", Παραδείσου 34, Παράδεισος Αμαρουσίου, το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ο κ. Παυλιδέλης στην ομιλία του, καλωσόρισε και προσφώνησε τους Έλληνες και Γερμανούς καθηγητές, καθώς και τους συμμετέχοντες χειρουργούς συναδέλφους του. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους ομιλητές για την προθυμία τους να παραβρεθούν στο 1ο Σεμινάριο Ρινοπλαστικής και ως διακεκριμένοι στο είδος τους ανά την Ευρώπη, να ανταλλάξουν γνώση και εμπειρία με τους συναδέλφους ειδικούς στη χώρα μας.

Κατόπιν το λόγο πήρε ο Καθηγητής ΩΡΛ του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος, ο οποίος εξήρε το έργο του κ. Παυλιδέλη για την ακούραστη προσπάθειά του να διοργανώσει το εν λόγω σεμινάριο και να συμβάλλει με τον τρόπο αυτό, στην ιατρική μετεκπαίδευση των Ελλήνων Ωτορινολαρυγγολόγων, οι οποίοι επιδίδονται στην Πλαστική Χειρουργική Προσώπου.

Στη συνέχεια, οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα, τα οποία αφορούσαν στη Ρινοπλαστική και την Πλαστική Εγχείρηση του Ρινικού Διαφράγματος, όπως παρατίθενται αναλυτικά στο παρακάτω πρόγραμμα του Σεμιναρίου. Τα πλούσια θέματα έδωσαν περίσσια γνώση στους συμμετέχοντες χειρουργούς, παρουσιάζοντας τις πιο μοντέρνες και σύγχρονες αντιλήψεις για την πραγματοποίηση επιτυχημένης Ρινοπλαστικής.

Ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης και ο Prof. Dr. Claus Walter
Ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης και ο Prof. Dr. Claus Walter.
Οι συμμετέχοντες ιατροί χειρουργοί στο 1ο Σεμινάριο Ρινοπλαστικής
Οι συμμετέχοντες ιατροί χειρουργοί στο 1ο Σεμινάριο Ρινοπλαστικής.
 

 

Ώρα 21.00:

Μετά το πέρας του θεωρητικού μέρους του Σεμιναρίου ακολούθησε παρουσίαση των ασθενών, οι οποίοι χειρουργήθηκαν την επόμενη μέρα στο "AΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ" Αθηνών.

Ώρα 22.00:

Δεξίωση προς τιμήν των ξένων προσκεκλημένων καθηγητών, παρέθεσε ο Dr. med. Bασίλης Παυλιδέλης, στο Roof Garden του Χειρουργικού του Κέντρου ΑΦΡΟΔΙΤΗ. Στη δεξίωση παρευρέθησαν και όσοι συμμετείχαν στο Σεμινάριο μετά των συνοδών τους, καθώς επίσης και πολλοί Έλληνες ιατροί συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων που τίμησαν τον διοργανωτή με την παρουσία τους.

Δεύτερο μέρος του Σεμιναρίου:

Σάββατο, 22 Μαΐου

Ώρα 08:00

Στην ιδιωτική κλινική "AΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ", πραγματοποιήθηκαν έξι χειρουργικές επεμβάσεις ρινοπλαστικής και πλαστικής του ρινικού διαφράγματος καλύπτοντας κάθε είδους δυσμορφία της μύτης. Κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων έγινε επίδειξη μοντέρνων χειρουργικών τεχνικών, με μεταφορά εικόνας από το χειρουργείο σε γιγαντοοθόνη, όπου οι συμμετέχοντες μπορούσαν να βλέπουν και να ενημερώνονται από τους χειρουργούς με κάθε λεπτομέρεια για τα διάφορα στάδια της επέμβασης, σύμφωνα με το παρακείμενο πρόγραμμα. Να σημειωθεί ότι αυτή η πρωτοποριακή επίδειξη ρινοπλαστικής έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον τομέα της Ωτορινολαρυγγολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

Το 1ο Σεμινάριο Ρινοπλαστικής και Πλαστικής του Ρινικού Διαφράγματος παρακολούθησαν 38 Χειρουργοί Ωτορινο-λαρυγγολόγοι, καθώς και 3 Χειρουργοί άλλων ειδικοτήτων.

Επίσημη γλώσσα του Σεμιναρίου ήταν η Αγγλική.

 

 

 

Αναμνηστικές φωτογραφίες από τη δεξίωση του 1ου Σεμινάριο Ρινοπλαστικής που παρέθεσε ο Dr. med. Β. Παυλιδέλης προς τιμήν των παρευρισκομένων συναδέλφων του ιατρών, στο Roof Garden του Χειρουργικού του Κέντρου Ρινοπλαστικής "ΑΦΡΟΔΙΤΗ".

Υποδοχή στο Roof Garden του Χειρουργικού Κέντρου Ρινοπλαστικής ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Υποδοχή στο Roof Garden του Χειρουργικού Κέντρου Ρινοπλαστικής "ΑΦΡΟΔΙΤΗ".
Ο Dr. med. Β. Παυλιδέλης ανάμεσα στους προσκεκλημένους καθηγητές
Ο Dr. med. Β. Παυλιδέλης ανάμεσα στους προσκεκλημένους καθηγητές.
 

 

Στο Roof Garden του Χειρουργικού Κέντρου Ρινοπλαστικής ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Στο Roof Garden του Χειρουργικού Κέντρου Ρινοπλαστικής "ΑΦΡΟΔΙΤΗ".
Ο προσκεκλημένος καθηγητής Dr. med. Klaus Koegel με τη σύζυγό του
Ο προσκεκλημένος καθηγητής Dr. med. Klaus Koegel με τη σύζυγό του.
 

 

Ο Dr. med. Β. Παυλιδέλης ανάμεσα σε συναδέλφους του
Ο Dr. med. Β. Παυλιδέλης ανάμεσα σε συναδέλφους του.
Στο Roof Garden του Χειρουργικού Κέντρου Ρινοπλαστικής ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Στο Roof Garden του Χειρουργικού Κέντρου Ρινοπλαστικής "ΑΦΡΟΔΙΤΗ".
 
TOP