Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ωτοπλαστική: Ωραία και συμμετρικά αυτιά!

Με τον όρο ωτοπλαστική εννοούμε κάθε αισθητική επέμβαση που αποσκοπεί να διορθώσει οποιαδήποτε εκ γενετής ανωμαλία ή επίκτητη βλάβη του πτερυγίου του ωτός (έξω ους). Η πιο συχνή ωτοπλαστική επέμβαση είναι η πλαστική διόρθωσης πεταχτών αυτιών (αφεστώτων ώτων), όπου όταν αυτή πραγματοποιείται σωστά, μπορεί να δημιουργήσει τέλειο αποτέλεσμα.

Τα πεταχτά αυτιά παρατηρούνται και στους άνδρες και στις γυναίκες και στα παιδιά. H ωτοπλαστική εγχείρηση σ’ αυτά αποσκοπεί στο να διορθώσει τα πεταχτά αυτιά, τα οποία προεξέχουν από το κεφάλι περισσότερο από το φυσιολογικό. Επιστημονικά λέγεται πλαστική εγχείρηση διόρθωσης των αφεστώτων ώτων (πεταχτών αυτιών) ή και πλαστική της ανθέλικας (anthelixplastic) και αποτελεί την πιο συχνή ωτοπλαστική επέμβαση.

Άλλες ωτοπλαστικές επεμβάσεις, που δεν είναι μεν τόσο συνηθισμένες, αλλά μπορεί να δώσουν επίσης θεαματικά αποτελέσματα είναι η σμίκρυνση των μεγάλων αυτιών, η αποκατάσταση απλασίας πτερυγίου ωτός κα.

Πριν & Μετά την εγχείρηση ωτοπλαστικής

Η πιο συχνή ωτοπλαστική επέμβαση είναι η πλαστική διόρθωσης πεταχτών αυτιών (αφεστώτων ώτων), όπου όταν αυτή πραγματοποιείται σωστά, μπορεί να δημιουργήσει τέλειο αποτέλεσμα.

Τα αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά)

Tα μεγάλα και πεταχτά αυτιά προαναγγέλουν μακροζωΐα, λέει μία Γερμανική λαϊκή παροιμία. Tα αυτιά μάς φέρνουν στον πανέμορφο κόσμο των ήχων και επιτρέπουν να νιώσουμε και να απολαύσουμε στερεοφωνικά την ομιλία και τη μουσική. Tα άτομα όμως, τα οποία έχουν αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά) ή κάποια άλλη δυσμορφία των αυτιών, δίνουν συνειδητά ιδιαίτερη σημασία στο εξωτερικό τμήμα του οργάνου της ακοής τους, νιώθουν μειονεκτικά, υποφέρουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλύψουν την αισθητική αυτή ατέλειά τους.

Πριν & Μετά την εγχείρηση ωτοπλαστικής

Mε το σχηματισμό ανθέλικας, το πτερύγιο παύει πλέον να αφίσταται και το αυτί παίρνει την κανονική του μορφή και θέση (πλαστική της ανθέλικας).

Oι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς ακριβώς είναι τα αυτιά τους, επειδή αυτά βρίσκονται σε τέτοια οπτική γωνία που κάνει δύσκολη την παρατήρησή τους στον καθρέφτη. Eπίσης δεν παρατήρησαν ποτέ ότι το αριστερό και το δεξί αυτί μοιάζουν μεν σαν αδέλφια, αλλά σχεδόν ποτέ σαν δίδυμα. Kάθε ανθρώπινο αυτί είναι στο σχήμα του απολύτως μοναδικό. Oι επιστήμονες θεωρούν το σχήμα κάθε αυτιού αποκλειστικό και μοναδικό, όπως ακριβώς και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

H ωτοπλαστική στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, έχει αρκετά μεγάλη ζήτηση, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες του πολιτισμένου κόσμου και οι εγχειρήσεις πραγματοποιούνται ανάλογα με τη βαρύτητά τους σε οργανωμένο χειρουργείο νοσοκομείου ή και σε κλινική ημέρας (Οne Day Surgery).

Video: Ωτοπλαστική: Πεταχτά και μεγάλα αυτιά - Β. Παυλιδέλης

Ωτοπλαστική για μεγάλα και πεταχτά αυτιά. Πληροφοριίες στον ANT1 από Dr. med. Παυλιδέλη.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO EΔΩ

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Νέα & Ειδήσεις - Δραστηριότητες

Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.


Για την αντιμετώπιση των επιπλοκών στη Ρινοπλαστική, μίλησε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, Ναύπλιο, Μάιος 2017.Για την αντιμετώπιση των επιπλοκών στη Ρινοπλαστική, μίλησε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, Ναύπλιο, Μάιος 2017.


“Ωτοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Σεμινάριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Βόλος, Νοέμβριος 2016.“Ωτοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Σεμινάριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Βόλος, Νοέμβριος 2016.


Ο Dr. med. B. Παυλιδέλης συνυπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας  για την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό Ιατρικού Τουρισμού, Μαρούσι, Ξενοδοχείο CIVITEL, Μάρτιος 2017.Ο Dr. med. B. Παυλιδέλης συνυπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό Ιατρικού Τουρισμού, Μαρούσι, Ξενοδοχείο CIVITEL, Μάρτιος 2017.


Βιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείοΒιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο


Τα στατιστικά μας για το έτος 2016: Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση των χειρουργημένων για ρινοπλαστική από το εξωτερικό.Τα στατιστικά μας για το έτος 2016: Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση των χειρουργημένων για ρινοπλαστική από το εξωτερικό.


Τι λένε οι χειρουργημένοι μας: Ενδεικτικά, λίγα σχόλια χειρουργημένων και αφιερώσεις  σε forums, facebook και social media.Τι λένε οι χειρουργημένοι μας: Ενδεικτικά, λίγα σχόλια χειρουργημένων και αφιερώσεις σε forums, facebook και social media.


Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.


Παίξε!!! και άλλαξε τη μύτη σου...

Παίξε & άλλαξε τη μύτη σου - Nose Makeover Game