Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Πώς προκύπτει το σκολιωτικό ρινικό διάφραγμα;

Ο σχηματισμός και η ύπαρξη σκολιωτικού ρινικού διαφράγματος έχουν την αφετηρία τους στη χρονική περίοδο από την κύηση μέχρι και την εφηβεία. Αυτό σημαίνει καταρχήν, ότι η κληρονομικότητα δεν μπορεί να είναι τελείως ανεύθυνη γι' αυτό. Στην πρώτη παιδική ηλικία, στο ρινικό διάφραγμα επικρατεί ο χόνδρος, του οποίου μεγάλο μέρος οστεοποιείται προοδευτικά. Ο χόνδρος είναι ελαστικός, παραμορφώνεται ευκολότερα από το οστό και είναι πιο ευαίσθητος σε εσωτερικές και εξωτερικές επιδράσεις.

Tαυτόχρονη πλαστική εγχείρηση μύτης και ρινικού διαφράγματος.

Tαυτόχρονη πλαστική εγχείρηση μύτης και ρινικού διαφράγματος.

 

Με το τέλος της εφηβείας ολοκληρώνεται η μορφοποιητική δράση των οστεοπλαστικών ζωνών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη του κεντρικού τμήματος του μέσου προσώπου και βεβαίως και των ρινικών οστών και του διαφράγματος. Όταν διαταράσσεται αυτή η μορφοποιητική δράση, τότε εμφανίζονται ανατομικές δυσμορφίες στο πρόσωπο, μεταξύ των οποίων εξέχουσα είναι η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος. Αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν τη διαταραχή αυτή είναι: τραυματισμός, κάποια ισχυρή πίεση στην περιοχή κατά την ώρα του τοκετού, όταν το παιδί πιπιλίζει συστηματικά τον αντίχειρά του, όταν φυτρώνουν ανορθόδοξα τα πρώτα δόντια, όταν τα "κρεατάκια" γίνονται αιτία αναπνοής από το στόμα και όταν ο χόνδρος του ρινικού διαφράγματος μεγαλώνει δυσανάλογα από όσο το οστέινο τμήμα του. Επίσης παιδιά που γεννιούνται με λαγώχειλο ή λυκόστομα, σχεδόν πάντα, εμφανίζουν σκολιωτικό ρινικό διάφραγμα, το οποίο δημιουργήθηκε σκολιωτικό κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του εμβρύου.

Τελικό αποτέλεσμα μετά από διορθωτική επέμβαση διαφράγματος και ρινοπλαστικής.

ΠΡΙΝ: Άσχημο αποτέλεσμα, μετά από αποτυχημένη εγχείρηση ρινικού διαφράγματος, η οποία πραγματοποιήθηκε αλλού.
ΜΕΤΑ: Τελικό αποτέλεσμα μετά από διορθωτική επέμβαση διαφράγματος και ρινοπλαστικής.

 

Στους ενήλικες η μοναδική αιτία, ώστε ένα φυσιολογικό, ίσιο ρινικό διάφραγμα να μετατραπεί σε σκολιωτικό, είναι σοβαρός τραυματισμός στην περιοχή και τότε μιλούμε για τραυματική σκολίωση του ρινικού διαφράγματος.

Αξονική τομογραφία: Εμφανής η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος.

Αξονική τομογραφία:
Εμφανής η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος.

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Νέα & Ειδήσεις - Δραστηριότητες

Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.


ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Τις κορυφαίες χειρουργικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Ρινοπλαστικής - Ωτοπλαστικής “AΦΡΟΔΙΤΗ”, παρουσίασε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Συνέδριο για την ανάπτυξη Iατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Τις κορυφαίες χειρουργικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Ρινοπλαστικής - Ωτοπλαστικής “AΦΡΟΔΙΤΗ”, παρουσίασε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Συνέδριο για την ανάπτυξη Iατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.


Για την αντιμετώπιση των επιπλοκών στη Ρινοπλαστική, μίλησε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, Ναύπλιο, Μάιος 2017.Για την αντιμετώπιση των επιπλοκών στη Ρινοπλαστική, μίλησε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, Ναύπλιο, Μάιος 2017.


ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Σεμινάριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Βόλος, Νοέμβριος 2016ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Σεμινάριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Βόλος, Νοέμβριος 2016


Βιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείοΒιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: η διόρθωση των μεγάλων ή και πεταχτών αυτιών και η πλαστική αποκατάσταση της μικρωτίας-ανωτίας είναι το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας, Ηilton-Aθήνα, 2-5 Νοεμβρίου 2017.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: η διόρθωση των μεγάλων ή και πεταχτών αυτιών και η πλαστική αποκατάσταση της μικρωτίας-ανωτίας είναι το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας, Ηilton-Aθήνα, 2-5 Νοεμβρίου 2017.


ΣANTOΡΙΝΗ: “H εμπειρία μου με τα αυτομοσχεύματα στη ρινοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Διεθνές Συνέδριο SANTO-RHINO, Σεπτέμβριος 2016ΣANTOΡΙΝΗ: “H εμπειρία μου με τα αυτομοσχεύματα στη ρινοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Διεθνές Συνέδριο SANTO-RHINO, Σεπτέμβριος 2016


Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική: Εκδήλωση “Open Day”, δωρεάν ενημέρωση ενδιαφερομένων, για θέματα, Μάρτιος 2017Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική: Εκδήλωση “Open Day”, δωρεάν ενημέρωση ενδιαφερομένων, για θέματα, Μάρτιος 2017


Παίξε!!! και άλλαξε τη μύτη σου...

Παίξε & άλλαξε τη μύτη σου - Nose Makeover Game