Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Δυνατότητες αποκατάστασης απλασίας πτερυγίου ωτός

Μέχρι προ ολίγων δεκαετιών δεν υπήρχαν χειρουργικές δυνατότητες αποκατάστασης και λίγα μπορούσαν να γίνουν από ιατρική άποψη για την αντιμετώπιση της συγγενούς αυτής ανωμαλίας. Τα ιατρικά αυτά αποτελέσματα ήταν συνήθως απογοητευτικά.

Τα άτομα τα οποία γεννιόνταν με απλασία ωτός, ζούσαν τότε με το πρόβλημά τους. Φρόντιζαν να κρύβουν το υποπλαστικό τους αυτί, όπως βεβαίως και το φυσιολογικό, σκεπάζοντάς τα με σχετικά μακριά μαλλιά. Έτσι συναντάμε ακόμη, πολλά άτομα, τα οποία έμαθαν να ζουν με το πρόβλημά τους και δεν ενδιαφέρονται για τη διόρθωση του υποπλαστικού τους αυτιού.

Σήμερα, με την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας, προτείνονται δύο βασικές χειρουργικές μέθοδοι αποκατάστασης για την αντιμετώπιση της όποιας μορφής απλασίας με διαφορετική προσέγγιση του προβλήματος. Η μία είναι η μέθοδος της υποκατάστασης του ελλείποντος πτερυγίου και η άλλη είναι η μέθοδος της ανάπλασης / αποκατάστασής του.

Ανάπλαση πτερυγίου ωτός - μικρωτία (πριν), Ανάπλαση πτερυγίου ωτός - μικρωτία (μετά)

Η μοντέρνα χειρουργική τεχνική για την αποκατάσταση του πτερυγίου του αυτιού σε ανωτία - μικρωτία, είναι συνδυασμός επιστημονικής γνώσης, μεγάλης χειρουργικής εμπειρίας στην ωτοπλαστική, δεξιοτεχνίας στα δάχτυλα, τέχνης και καλλιτεχνίας.

Για την υποκατάσταση του ελλείποντος πτερυγίου χρησιμοποιούνται διάφορα επιθέματα σχήματος και χρώματος φυσιολογικού πτερυγίου, κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά (π.χ. ακρυλικό, σιλικόνη), τα οποία κατασκευάζονται κατά παραγγελία στα μέτρα του πάσχοντος. Η προσαρμογή και στερέωσή τους στο οστό του κρανίου επιτυγχάνεται με βίδες τιτανίου και τα επιθέματα μπορούν να βγαίνουν και να μπαίνουν ξανά. Τα αποτελέσματα, τα οποία επιτυγχάνονται με αυτή τη λύση, δεν θεωρούνται ικανοποιητικά, κυρίως επειδή δεν λύνουν λειτουργικά προβλήματα. Φυσικά στην περίπτωση συνύπαρξης δυσπλασίας του μέσου ωτός και ατρησίας του ακουστικού πόρου, σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα αποκατάστασης της ακοής.

Για την ανάπλαση / αποκατάσταση του ελλείποντος πτερυγίου ακολουθούνται δύο χειρουργικές προσεγγίσεις διαφορετικές μεταξύ τους. Η πρώτη προσέγγιση είναι η αποκατάσταση του πτερυγίου, με ένθεση κάτω από το δέρμα, ενός σκελετού πτερυγίου, το οποίο είναι κατασκευασμένο από συνθετικό υλικό, όπως σιλικόνη, πολυουραιθάνη, υδροξυλαπατίτη. Η δεύτερη προσέγγιση είναι η μεταμόσχευση κάτω από το δέρμα επίσης ενός σκελετού πτερυγίου, ο οποίος όμως έχει κατασκευαστεί από πλευρικό χόνδρο του ιδίου ατόμου. Καταλαβαίνουμε λοπόν ότι οι χειρουργικές δυνατότητες αποκατάστασης πτερυγίου ωτός είναι πλέον πολλές και πολύ προχωρημένες.

Video: ΑΝΩΤΙΑ - ΜΙΚΡΩΤΙΑ - ΑΝΟΤΙΑ - ΜΙΚRΟΤΙA

Ωτοπλαστική για Μικρωτία - Ανωτία. Ανάπλαση πτερυγίου αυτιού από Dr. med Β. Παυλιδέλη. Συνέντευξη στον Γ. Παπαδάκη στην πρωινή εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO EΔΩ

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Νέα & Ειδήσεις - Δραστηριότητες

Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.


ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Τις κορυφαίες χειρουργικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Ρινοπλαστικής - Ωτοπλαστικής “AΦΡΟΔΙΤΗ”, παρουσίασε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Συνέδριο για την ανάπτυξη Iατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Τις κορυφαίες χειρουργικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Ρινοπλαστικής - Ωτοπλαστικής “AΦΡΟΔΙΤΗ”, παρουσίασε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Συνέδριο για την ανάπτυξη Iατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.


Για την αντιμετώπιση των επιπλοκών στη Ρινοπλαστική, μίλησε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, Ναύπλιο, Μάιος 2017.Για την αντιμετώπιση των επιπλοκών στη Ρινοπλαστική, μίλησε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, Ναύπλιο, Μάιος 2017.


ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Σεμινάριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Βόλος, Νοέμβριος 2016ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Σεμινάριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Βόλος, Νοέμβριος 2016


Βιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείοΒιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: η διόρθωση των μεγάλων ή και πεταχτών αυτιών και η πλαστική αποκατάσταση της μικρωτίας-ανωτίας είναι το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας, Ηilton-Aθήνα, 2-5 Νοεμβρίου 2017.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: η διόρθωση των μεγάλων ή και πεταχτών αυτιών και η πλαστική αποκατάσταση της μικρωτίας-ανωτίας είναι το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας, Ηilton-Aθήνα, 2-5 Νοεμβρίου 2017.


ΣANTOΡΙΝΗ: “H εμπειρία μου με τα αυτομοσχεύματα στη ρινοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Διεθνές Συνέδριο SANTO-RHINO, Σεπτέμβριος 2016ΣANTOΡΙΝΗ: “H εμπειρία μου με τα αυτομοσχεύματα στη ρινοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Διεθνές Συνέδριο SANTO-RHINO, Σεπτέμβριος 2016


Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική: Εκδήλωση “Open Day”, δωρεάν ενημέρωση ενδιαφερομένων, για θέματα, Μάρτιος 2017Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική: Εκδήλωση “Open Day”, δωρεάν ενημέρωση ενδιαφερομένων, για θέματα, Μάρτιος 2017


Παίξε!!! και άλλαξε τη μύτη σου...

Παίξε & άλλαξε τη μύτη σου - Nose Makeover Game