Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Μεταμόσχευση μαλλιών

Προηγμένες χειρουργικές τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, στα χέρια του εξειδικευμένου και έμπειρου στη μεταμόσχευση μαλλιών πλαστικού χειρουργού, εξασφαλίζουν πλούσια μαλλιά και... αληθινά φυσιολογικά!

Μεταμόσχευση μαλλιών στο κέντρο πλαστικής χειρουργικής προσώπου "ΑΦΡΟΔΙΤΗ"

Με προηγμένες χειρουργικές τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών και με εικοσιπενταετή εμπειρία στη μεταμόσχευση μαλλιών, ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός προσώπου Dr. med. Β. Παυλιδέλης, στο κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου "AΦΡΟΔΙΤΗ", σας εγγυάται πλούσια, δυνατά και γερά μαλλιά με απόλυτη φυσική ομορφιά, για όλη την υπόλοιπη ζωή σας.

Το Ιατρικό Κέντρο "AΦΡΟΔΙΤΗ" λειτουργεί από το 1990 και εξειδικεύεται στη μεταμόσχευση μαλλιών, όπως και στις άλλες αισθητικές και επανορθωτικές πλαστικές εγχειρήσεις προσώπου, προσφέρει υψηλής ποιότητας εγχειρήσεις, αξιοποιώντας όλες τις μοντέρνες χειρουργικές τεχνικές, καθώς και την πλέον σύγχρονη ιατρική τεχνολογία και επιδιώκει με κάθε θυσία χειρουργικά αποτελέσματα που προσεγγίζουν την τελειότητα. Η μεταμόσχευση μαλλιών με την εξελιγμένη τεχνική της εμφύτευσης τριχοθυλακίων FUT είναι σήμερα η μοναδική λύση παγκοσμίως τόσο για περιπτώσεις φαλάκρας, όσο και για πύκνωση μαλλιών εφ' όρου ζωής.

Μεταμόσχευση μαλλιών 1 (πριν), Μεταμόσχευση μαλλιών 1 (μετά)

Μεταμόσχευση μαλλιών.
O Dr. med. Β. Παυλιδέλης, στο κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου "AΦΡΟΔΙΤΗ", σας εγγυάται πλούσια, δυνατά και γερά μαλλιά με απόλυτη φυσική ομορφιά, για όλη την υπόλοιπη ζωή σας.

Αίτια και αντιμετώπιση τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση του τριχωτού της κεφαλής είναι πάθηση, ονομάζεται ανδρογενετική αλωπεκία και δημιουργεί με τα χρόνια τη φαλάκρα, η οποία είναι άλλοτε περιορισμένη σε ένα σημείο του ανώτερου μέρους του τριχωτού και άλλοτε είναι περισσότερο εκτεταμένη. Ένα από τα κυριότερα αίτια τριχόπτωσης είναι η κληρονομικότητα, σε συνδυασμό με τη δράση στις ρίζες των τριχών, των ανδρικών ορμονών (ανδρογόνα) και ιδιαίτερα της τεστοστερόνης.

Κακή διατροφή, παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής ή του θυρεοειδούς αδένα, το στρες και η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία, αποτελούν δευτερεύoντα αίτια τριχόπτωσης αλλά διόλου ασήμαντα, αφού επιβαρύνουν την ευρωστία και ζωή των μαλλιών. Ενώ το πρόβλημα είναι κατ' εξοχήν ανδρική υπόθεση, συχνά και όχι σπάνια, ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία εμφανίζεται και στις γυναίκες, με τους ίδιους αιτιολογικούς παράγοντες και με αποτέλεσμα μεγάλη αραίωση μαλλιών.

Οι τρίχες της στεφάνης της κεφαλής και κάτω από αυτή, δεν προσβάλλονται ποτέ από τις βλαπτικές ορμόνες. Επομένως, αυτές οι τρίχες δεν πέφτουν ποτέ, ακόμη και αν μεταφυτευθούν σε οποιοδήποτε μέρος μίας άτριχης περιοχής της κεφαλής ή και του σώματος. Την ιδιότητα των τριχών αυτών, αξιοποιεί η πλαστική χειρουργική για να καλύψει ξανά με μαλλιά τα σημεία εκείνα της κεφαλής που είναι φαλακρά ή χρειάζονται πύκνωση.

Μεταμόσχευση μαλλιών 2 (πριν), Μεταμόσχευση μαλλιών 2 (μετά)

Λαμβάνονται τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος της κεφαλής (δότρια ζώνη) και μεταμοσχεύονται (μεταφυτεύονται) στη φαλακρή περιοχή.

Μεταμόσχευση μαλλιών 3 (πριν), Μεταμόσχευση μαλλιών 3 (μετά)

Τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια, παράγουν συνεχώς για πάντα, ωραία και γερά φυσικά μαλλιά που χτενίζονται, κουρεύονται, βάφονται κλπ. κανονικά, μαζί με τα άλλα.

Για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με μεταμόσχευση μαλλιών, λαμβάνονται τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος της κεφαλής, η οποία διαθέτει σταθερή και μόνιμη τριχοφυΐα (δότρια ζώνη) και μεταμοσχεύονται (μεταφυτεύονται) στη φαλακρή περιοχή. Η κατεύθυνση και γωνία εμφύτευσης κάθε τριχοθυλακίου ως προς το δέρμα είναι αυστηρά προκαθορισμένη, ανάλογα με την περιοχή εμφύτευσης. Τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια επιβιώνουν εύκολα στη νέα τους θέση, παραμένουν για πάντα υγιή και επομένως παράγουν συνεχώς ωραία και γερά φυσικά μαλλιά για πάντα.

Τα μαλλιά αυτά, αφού δεν προσβάλλονται ούτε στη νέα τους θέση από τις βλαπτικές ορμόνες, μεγαλώνουν, χτενίζονται, κουρεύονται, βάφονται κλπ για πάντα κανονικότατα, μαζί με τα άλλα. Η μεταμόσχευση τριχοθυλακίων από το ίδιο άτομο είναι σήμερα η μοναδική λύση παγκοσμίως, για να αποκτήσει ξανά η φαλάκρα φυσιολογικά μαλλιά, εφ΄ όρου ζωής. Η μεταμόσχευση ακόμη και μικρομοσχευμάτων (micrografts) έχει οριστικά πλέον εγκαταλειφθεί.

Η μεταμόσχευση μαλλιών με την εξελιγμένη τεχνική εμφύτευσης τριχοθυλακίων -θυλακικών μονάδων-

Για την μεταμόσχευση μαλλιών, λαμβάνεται λεπτή λωρίδα τριχοφόρου δέρματος από το τριχωτό της ινιακής περιοχής (πίσω μέρος της κεφαλής). Η λωρίδα τεμαχίζεται κάτω από ειδικό μικροσκόπιο, σε πολύ μικρά μοσχεύματα μεγέθους τριχοθυλακίου, τα οποία είναι και τα μικρότερα τεμάχια που είναι εφικτό να παρασκευαστούν και αποκαλούνται τριχοθυλάκια.

Τα τριχοθυλάκια αποτελούν την αναπαραγωγική μονάδα των τριχών και έχουν τη δυνατότητα να παράγουν σταθερά, το καθένα από αυτά, 1 - 4 τρίχες. Κατά τον τεμαχισμό της λωρίδας σε τριχοθυλάκια λαμβάνεται μέριμνα, ώστε να μην τραυματίζεται ο σμηγματογόνος αδένας του τριχοθυλακίου και το περιτρίχιο.

Η εμφύτευση τριχοθυλακίων γίνεται ένα - ένα χωριστά, το ένα μετά το άλλο, το ένα πλησίον του άλλου και σε τυχαίες θέσεις, μέσα σε προσεκτικά προετοιμασμένες λεπτές σχισμές, οι οποίες ανοίγονται κατάλληλα στις περιοχές χωρίς μαλλιά και που βεβαίως θέλουμε να αποκτήσουν μαλλιά. Τα τριχοθυλάκια συγκρατούνται μέσα σε αυτές τις σχισμές από μόνα τους και γι΄αυτό δεν απαιτείται επίδεση.

Στην περίπτωση που επιθυμούμε πύκνωση μαλλιών, τα οποία προϋπάρχουν μεν αλλά είναι αραιά, τότε εμφυτεύονται τριχοθυλάκια ανάμεσα στα προϋπάρχοντα μαλλιά.

Σε μία συνεδρία μπορεί να μεταμοσχευθούν μέχρι 2.500 τριχοθυλάκια και από αυτά, κάτω από ευνοϊκές συνθήκες πυκνότητας μαλλιών της δότριας περιοχής, μπορεί να φυτρώσουν μέχρι 6.000 τρίχες.

Σε λίγες ειδικές περιπτώσεις, λιγότερες από 2%, υπάρχει η δυνατότητα λήψης μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια ζώνη, όταν απαιτείται περιορισμένος αριθμός τριχοθυλακίων για κάλυψη πολύ μικρής έκτασης κάποιας άτριχης περιοχής. Η μέθοδος αυτή λήψης τριχοθυλακίων ονομάζεται FUE (Follicular Unit Extraction) . Ενδείκνυται επίσης για τη μεταμόσχευση τριχών στα φρύδια, για κάλυψη ουλής από τραύμα κλπ.

Μεταμόσχευση μαλλιών 4 (πριν), Μεταμόσχευση μαλλιών 4 (μετά)

Η εμφύτευση τριχοθυλακίων γίνεται ένα - ένα χωριστά, το ένα μετά το άλλο, το ένα πλησίον του άλλου και σε τυχαίες θέσεις, μέσα σε προσεκτικά προετοιμασμένες λεπτές σχισμές, οι οποίες ανοίγονται κατάλληλα στις περιοχές χωρίς μαλλιά.

Μεταμόσχευση μαλλιών 5 (πριν), Μεταμόσχευση μαλλιών 5 (μετά)

Σε μία συνεδρία μπορεί να μεταμοσχευθούν μέχρι 2.500 τριχοθυλάκια και από αυτά, κάτω από ευνοϊκές συνθήκες πυκνότητας μαλλιών της δότριας περιοχής, μπορεί να φυτρώσουν μέχρι 6.000 τρίχες.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος

Εμείς εδώ, εφαρμόζουμε την τεχνική μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων (τριχοθυλακικών μονάδων / Follicular Units). Όπως ήδη αναφέρθηκε, η τεχνική αυτή είναι παγκοσμίως η πιο μοντέρνα τεχνική, αφού με αυτή μπορούμε να παράγουμε τα πιο πολλά, τα πιο πυκνά και τα πιο φυσιολογικά μαλλιά, σε σύγκριση με κάθε άλλη παλαιότερη τεχνική. Τα τριχοθυλάκια που πρόκειται να εμφυτευθούν τα βλέπει και τα μετρά καί ο ασθενής επακριβώς. Άρα ξέρει ήδη από την ημέρα της μεταμόσχευσης, πόσες τρίχες αναμένεται να φυτρώσουν από αυτά.

Η μεταμόσχευση μαλλιών σε όλα της τα στάδια πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και ελαφρά μέθη, σε συνεργασία με ιατρό αναισθησιολόγο. Επομένως η επέμβαση δεν είναι συνδεδεμένη με πόνο. Η διάρκεια της μεταμόσχευσης είναι 2 - 4 ώρες, ανάλογα με τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα εμφυτευθούν.

Κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης μπορείτε να συνομιλείτε με το γιατρό, να ακούτε μουσική ή να βλέπετε ευχάριστα τηλεόραση. Επειδή δεν απαιτείται καμιάς μορφής επίδεση, μετά το τέλος της επέμβασης, φοράτε ένα καπελάκι και φεύγετε για το σπίτι. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι πλαστική επέμβαση υψηλής ιατρικής εξειδίκευσης και ευθύνης και δεν είναι καλό να πραγματοποιείται μόνο από νοσηλευτές και βοηθούς χειρουργείου. Ο εξειδικευμένος ιατρός, επικεφαλής της οκταμελούς ομάδας είναι συνεχώς παρών και εν δράσει και είναι ο υπεύθυνος της μεταμόσχευσης. Πρέπει, εκτός από την αναγκαία επιστημονική γνώση, εξειδίκευση και εμπειρία, να διαθέτει επιπλέον δεξιοτεχνία στα δάκτυλα, τέχνη και καλλιτεχνία.

Μετεγχειρητικά δεν δημιουργείται ανάγκη να ληφθούν φάρμακα, όπως αντιβιοτικά ή παυσίπονα. Δύο ώρες μετά την επέμβαση φεύγετε για το σπίτι σας και μπορείτε να κάνετε εύκολες μικροδουλειές. Σε τρείς ημέρες θα σας λούσουμε εμείς εδώ, λαμβάνοντας τις δέουσες προφυλάξεις. Οι κρούστες που δημιουργούνται θα φύγουν μόνες τους σε 10 ημέρες. Ευδιάκριτες ουλές δεν θα υπάρχουν, αφού όλη η ομάδα φροντίζει επιστημονικά και σχολαστικά γι' αυτό, σε όλα τα στάδια της επέμβασης.

Οι κοντοκομμένες τρίχες, οι οποίες παραμένουν επάνω στα τριχοθυλάκια την ημέρα της μεταμόσχευσης, θα πέσουν σύντομα μετά τη μεταμόσχευση. Όμως, μετά τον 3ο μήνα περίπου, θα έχουν φυτρώσει οι νέες, μόνιμες πλέον τρίχες, οι οποίες θα μεγαλώσουν, θα γεμίσουν τα κενά πάνω στην κεφαλή σας με μαλλιά από τα δικά σας και η φαλάκρα "πηγαίνει περίπατο" για πάντα.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται εκτεταμένη συζήτηση γύρω από τη χρήση των Laser στη μεταμόσχευση μαλλιών, όμως ευτυχώς παρατηρείται πολύ περιορισμένη η χρήση τους. Εμείς εδώ, έχοντας μελετήσει τις δυνατότητες των Laser, αλλά και την παγκόσμια εμπειρία πάνω στη μεταμόσχευση μαλλιών με Laser, δεν εγκρίνουμε και δεν χρησιμοποιούμε Laser στη μεταμόσχευση μαλλιών, για το καλό των πελατών μας.

Κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών

Η τιμή η οποία θα συμφωνηθεί, είναι τελική τιμή. Περιλαμβάνει όλα τα επί μέρους κόστη και αμοιβές (ενημέρωση - επέμβαση - μετεγχειρητική φροντίδα) και δεν υποκρύπτεται καμία άλλη χρέωση μέχρι και το τέλος της μετεγχειρητικής παρακολούθησης. Για τον αριθμό των τριχοθυλακίων που ελήφθησαν και μεταμοσχεύθηκαν και τον αριθμό των τριχών που θα φυτρώσουν, θα έχετε σαφείς εγγυήσεις γραπτώς. Επειδή πρόκειται για αμιγώς αισθητική επέμβαση, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αναλαμβάνουν το κόστος της επέμβασης.

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Νέα & Ειδήσεις - Δραστηριότητες

Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.


Για την αντιμετώπιση των επιπλοκών στη Ρινοπλαστική, μίλησε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, Ναύπλιο, Μάιος 2017.Για την αντιμετώπιση των επιπλοκών στη Ρινοπλαστική, μίλησε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, Ναύπλιο, Μάιος 2017.


“Ωτοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Σεμινάριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Βόλος, Νοέμβριος 2016.“Ωτοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Σεμινάριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Βόλος, Νοέμβριος 2016.


Ο Dr. med. B. Παυλιδέλης συνυπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας  για την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό Ιατρικού Τουρισμού, Μαρούσι, Ξενοδοχείο CIVITEL, Μάρτιος 2017.Ο Dr. med. B. Παυλιδέλης συνυπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό Ιατρικού Τουρισμού, Μαρούσι, Ξενοδοχείο CIVITEL, Μάρτιος 2017.


Βιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείοΒιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο


Τα στατιστικά μας για το έτος 2016: Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση των χειρουργημένων για ρινοπλαστική από το εξωτερικό.Τα στατιστικά μας για το έτος 2016: Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση των χειρουργημένων για ρινοπλαστική από το εξωτερικό.


Τι λένε οι χειρουργημένοι μας: Ενδεικτικά, λίγα σχόλια χειρουργημένων και αφιερώσεις  σε forums, facebook και social media.Τι λένε οι χειρουργημένοι μας: Ενδεικτικά, λίγα σχόλια χειρουργημένων και αφιερώσεις σε forums, facebook και social media.


Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.


Παίξε!!! και άλλαξε τη μύτη σου...

Παίξε & άλλαξε τη μύτη σου - Nose Makeover Game