Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Kατάταξη Πλαστικών Εγχειρήσεων Προσώπου

Οι πλαστικές εγχειρήσεις κατατάσσονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Αυτές είναι οι αισθητικές (aesthetic) και οι επανορθωτικές (reconstructive). Οι αισθητικές, οι οποίες λέγονται και κοσμητικές, πραγματοποιούνται με σκοπό να εμφανιστεί ένα άτομο μετά την επέμβαση πιο όμορφο, πιο νέο, ελκυστικό και επιθυμητό.

Οι επανορθωτικές γίνονται με σκοπό να αποκαταστήσουν τις σωματικές βλάβες και δυσμορφίες, οι οποίες είτε υπάρχουν εκ γενετής, είτε προήλθαν από ασθένεια, ατύχημα ή μετά από αφαίρεση όγκου. Στις μέρες μας, από το σύνολο των πλαστικών εγχειρήσεων, αισθητικών ή επανορθωτικών, οι μισές αφορούν στο πρόσωπο.

Αφαίρεση συγγενούς αιμαγγειώματος με πλαστική αποκατάσταση του ελλείμματος

"Το να νιώσει κάποιος την ανάγκη να κάνει αισθητική πλαστική επέμβαση, πηγάζει από την ένστικτη τάση του ανθρώπου να αρέσει στο περιβάλλον του και να είναι επιθυμητός. Δηλαδή πηγάζει από τη μορφή και εικόνα, την οποία θα ήθελε να εμφανίζει προς τα έξω. Αυτό δηλώνει ότι ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό που ήδη είναι και θα ήθελε να δείχνει διαφορετικός, δηλαδή πιο όμορφος, πιο νέος, πιο αδύνατος, πιο ελκυστικός, πιο λαμπερός, πιο επιθυμητός".

Από το βιβλίο "ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ - ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ" του Dr. med. B. Παυλιδέλη.

Tο γεγονός αυτό αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους, οι οποίοι δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια την ανάγκη εξειδίκευσης των ειδικών στην Πλαστική Xειρουργική Προσώπου. Στη συνέχεια παρουσιάζονται συνοπτικά οι πιο συχνές αισθητικές ή επανορθωτικές πλαστικές εγχειρήσεις προσώπου, οι οποίες πέραν της ρινοπλαστικής και της πλαστικής διόρθωσης των αφεστώτων ώτων - ωτοπλαστικής, αποτελούν εγχειρήσεις εξειδίκευσης του χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου στην Πλαστική Xειρουργική Προσώπου.

Tα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της πλαστικής χειρουργικής, ένα σύνολο αισθητικών/κοσμητικών παρεμβάσεων στο πρόσωπο, πραγματοποιείται με διάφορα ενέσιμα υλικά (fillers), αυτογενή (π.χ. λίπος από το ίδιο άτομο) ή ετερογενή (π.χ. υαλουρονικό οξύ), καθώς και με χρήση ενέσιμης βουτιλιδικής τοξίνης. Όλες αποσκοπούν στην εξάλειψη ρυτίδων, καθώς και στην ανανέωση της εμφάνισης του προσώπου.

Video: Ο Dr. med. B. Παυλιδέλης στην εκπομπή του Γ. Τράγκα «Χωρίς αναισθητικό», ενημερώνει για την νόσο των «τρελών αγελάδων» (απόσπασμα), 1996.

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Νέα & Ειδήσεις - Δραστηριότητες

Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.


Video: Ρινοπλαστική: Η Φαίη - GirlsNextDoor περιγράφει βήμα βήμα την εμπειρία της από την πλαστική στη μύτη της, Δεκέμβριος 2017.Video: Ρινοπλαστική: Η Φαίη - GirlsNextDoor περιγράφει βήμα βήμα την εμπειρία της από την πλαστική στη μύτη της, Δεκέμβριος 2017.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: "Ρινοπλαστική στη σκολιωτική μύτη" είναι η ομιλία του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Μετεκπ. Πρόγραμμα της ΩΡΛ Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπ. Αθηνών, Ιανουάριος 2018ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: "Ρινοπλαστική στη σκολιωτική μύτη" είναι η ομιλία του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Μετεκπ. Πρόγραμμα της ΩΡΛ Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπ. Αθηνών, Ιανουάριος 2018


Video: Iατρικός Τουρισμός. Κορυφαίες χειρουργ. υπηρεσίες του  Dr. med. B. Παυλιδέλη για Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική, Ιθάκη, Μάιος 2017Video: Iατρικός Τουρισμός. Κορυφαίες χειρουργ. υπηρεσίες του Dr. med. B. Παυλιδέλη για Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική, Ιθάκη, Μάιος 2017


Βιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείοΒιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο


“Ωτοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Συνέδριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Hilton, Aθήνα, 2-5 Νοεμβρίου 2017.“Ωτοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Συνέδριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Hilton, Aθήνα, 2-5 Νοεμβρίου 2017.


Στη Ρινοπλαστική εκπαίδευσε ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης, τους συμμετέχοντες στο Athens Rhinocourse, Νοσοκομείο "Αττικόν", 20 - 21 Οκτωβρίου 2017.Στη Ρινοπλαστική εκπαίδευσε ο Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης, τους συμμετέχοντες στο Athens Rhinocourse, Νοσοκομείο "Αττικόν", 20 - 21 Οκτωβρίου 2017.


ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: η ομιλία του  Dr. med. B. Παυλιδέλη, με θέμα τις σύγχρονες τεχνικές για τη διόρθωση της αποτυχημένης Ρινοπλαστικής, Noσοκομείο ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ, Oκτώβριος 2017ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: η ομιλία του Dr. med. B. Παυλιδέλη, με θέμα τις σύγχρονες τεχνικές για τη διόρθωση της αποτυχημένης Ρινοπλαστικής, Noσοκομείο ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ, Oκτώβριος 2017


Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.

Παίξε!!! και άλλαξε τη μύτη σου...

Παίξε & άλλαξε τη μύτη σου - Nose Makeover Game