Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Kατάταξη Πλαστικών Εγχειρήσεων Προσώπου

Οι πλαστικές εγχειρήσεις κατατάσσονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Αυτές είναι οι αισθητικές (aesthetic) και οι επανορθωτικές (reconstructive). Οι αισθητικές, οι οποίες λέγονται και κοσμητικές, πραγματοποιούνται με σκοπό να εμφανιστεί ένα άτομο μετά την επέμβαση πιο όμορφο, πιο νέο, ελκυστικό και επιθυμητό.

Οι επανορθωτικές γίνονται με σκοπό να αποκαταστήσουν τις σωματικές βλάβες και δυσμορφίες, οι οποίες είτε υπάρχουν εκ γενετής, είτε προήλθαν από ασθένεια, ατύχημα ή μετά από αφαίρεση όγκου. Στις μέρες μας, από το σύνολο των πλαστικών εγχειρήσεων, αισθητικών ή επανορθωτικών, οι μισές αφορούν στο πρόσωπο.

Αφαίρεση συγγενούς αιμαγγειώματος με πλαστική αποκατάσταση του ελλείμματος

"Το να νιώσει κάποιος την ανάγκη να κάνει αισθητική πλαστική επέμβαση, πηγάζει από την ένστικτη τάση του ανθρώπου να αρέσει στο περιβάλλον του και να είναι επιθυμητός. Δηλαδή πηγάζει από τη μορφή και εικόνα, την οποία θα ήθελε να εμφανίζει προς τα έξω. Αυτό δηλώνει ότι ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό που ήδη είναι και θα ήθελε να δείχνει διαφορετικός, δηλαδή πιο όμορφος, πιο νέος, πιο αδύνατος, πιο ελκυστικός, πιο λαμπερός, πιο επιθυμητός".

Από το βιβλίο "ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ - ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ" του Dr. med. B. Παυλιδέλη.

Tο γεγονός αυτό αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους, οι οποίοι δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια την ανάγκη εξειδίκευσης των ειδικών στην Πλαστική Xειρουργική Προσώπου. Στη συνέχεια παρουσιάζονται συνοπτικά οι πιο συχνές αισθητικές ή επανορθωτικές πλαστικές εγχειρήσεις προσώπου, οι οποίες πέραν της ρινοπλαστικής και της πλαστικής διόρθωσης των αφεστώτων ώτων - ωτοπλαστικής, αποτελούν εγχειρήσεις εξειδίκευσης του χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου στην Πλαστική Xειρουργική Προσώπου.

Tα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της πλαστικής χειρουργικής, ένα σύνολο αισθητικών/κοσμητικών παρεμβάσεων στο πρόσωπο, πραγματοποιείται με διάφορα ενέσιμα υλικά (fillers), αυτογενή (π.χ. λίπος από το ίδιο άτομο) ή ετερογενή (π.χ. υαλουρονικό οξύ), καθώς και με χρήση ενέσιμης βουτιλιδικής τοξίνης. Όλες αποσκοπούν στην εξάλειψη ρυτίδων, καθώς και στην ανανέωση της εμφάνισης του προσώπου.

Video: Ο Dr. med. B. Παυλιδέλης στην εκπομπή του Γ. Τράγκα «Χωρίς αναισθητικό», ενημερώνει για την νόσο των «τρελών αγελάδων» (απόσπασμα), 1996.

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Νέα & Ειδήσεις - Δραστηριότητες

Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.


ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Τις κορυφαίες χειρουργικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Ρινοπλαστικής - Ωτοπλαστικής “AΦΡΟΔΙΤΗ”, παρουσίασε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Συνέδριο για την ανάπτυξη Iατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Τις κορυφαίες χειρουργικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Ρινοπλαστικής - Ωτοπλαστικής “AΦΡΟΔΙΤΗ”, παρουσίασε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Συνέδριο για την ανάπτυξη Iατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.


Για την αντιμετώπιση των επιπλοκών στη Ρινοπλαστική, μίλησε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, Ναύπλιο, Μάιος 2017.Για την αντιμετώπιση των επιπλοκών στη Ρινοπλαστική, μίλησε ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, στο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, Ναύπλιο, Μάιος 2017.


ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Σεμινάριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Βόλος, Νοέμβριος 2016ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Σεμινάριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Βόλος, Νοέμβριος 2016


Βιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείοΒιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: η διόρθωση των μεγάλων ή και πεταχτών αυτιών και η πλαστική αποκατάσταση της μικρωτίας-ανωτίας είναι το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας, Ηilton-Aθήνα, 2-5 Νοεμβρίου 2017.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: η διόρθωση των μεγάλων ή και πεταχτών αυτιών και η πλαστική αποκατάσταση της μικρωτίας-ανωτίας είναι το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας, Ηilton-Aθήνα, 2-5 Νοεμβρίου 2017.


ΣANTOΡΙΝΗ: “H εμπειρία μου με τα αυτομοσχεύματα στη ρινοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Διεθνές Συνέδριο SANTO-RHINO, Σεπτέμβριος 2016ΣANTOΡΙΝΗ: “H εμπειρία μου με τα αυτομοσχεύματα στη ρινοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Διεθνές Συνέδριο SANTO-RHINO, Σεπτέμβριος 2016


Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική: Εκδήλωση “Open Day”, δωρεάν ενημέρωση ενδιαφερομένων, για θέματα, Μάρτιος 2017Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική: Εκδήλωση “Open Day”, δωρεάν ενημέρωση ενδιαφερομένων, για θέματα, Μάρτιος 2017


Παίξε!!! και άλλαξε τη μύτη σου...

Παίξε & άλλαξε τη μύτη σου - Nose Makeover Game