Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Kατάταξη Πλαστικών Εγχειρήσεων Προσώπου

Οι πλαστικές εγχειρήσεις κατατάσσονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Αυτές είναι οι αισθητικές (aesthetic) και οι επανορθωτικές (reconstructive). Οι αισθητικές, οι οποίες λέγονται και κοσμητικές, πραγματοποιούνται με σκοπό να εμφανιστεί ένα άτομο μετά την επέμβαση πιο όμορφο, πιο νέο, ελκυστικό και επιθυμητό.

Οι επανορθωτικές γίνονται με σκοπό να αποκαταστήσουν τις σωματικές βλάβες και δυσμορφίες, οι οποίες είτε υπάρχουν εκ γενετής, είτε προήλθαν από ασθένεια, ατύχημα ή μετά από αφαίρεση όγκου. Στις μέρες μας, από το σύνολο των πλαστικών εγχειρήσεων, αισθητικών ή επανορθωτικών, οι μισές αφορούν στο πρόσωπο.

Αφαίρεση συγγενούς αιμαγγειώματος με πλαστική αποκατάσταση του ελλείμματος

"Το να νιώσει κάποιος την ανάγκη να κάνει αισθητική πλαστική επέμβαση, πηγάζει από την ένστικτη τάση του ανθρώπου να αρέσει στο περιβάλλον του και να είναι επιθυμητός. Δηλαδή πηγάζει από τη μορφή και εικόνα, την οποία θα ήθελε να εμφανίζει προς τα έξω. Αυτό δηλώνει ότι ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό που ήδη είναι και θα ήθελε να δείχνει διαφορετικός, δηλαδή πιο όμορφος, πιο νέος, πιο αδύνατος, πιο ελκυστικός, πιο λαμπερός, πιο επιθυμητός".

Από το βιβλίο "ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ - ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ" του Dr. med. B. Παυλιδέλη.

Tο γεγονός αυτό αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους, οι οποίοι δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια την ανάγκη εξειδίκευσης των ειδικών στην Πλαστική Xειρουργική Προσώπου. Στη συνέχεια παρουσιάζονται συνοπτικά οι πιο συχνές αισθητικές ή επανορθωτικές πλαστικές εγχειρήσεις προσώπου, οι οποίες πέραν της ρινοπλαστικής και της πλαστικής διόρθωσης των αφεστώτων ώτων - ωτοπλαστικής, αποτελούν εγχειρήσεις εξειδίκευσης του χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου στην Πλαστική Xειρουργική Προσώπου.

Tα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της πλαστικής χειρουργικής, ένα σύνολο αισθητικών/κοσμητικών παρεμβάσεων στο πρόσωπο, πραγματοποιείται με διάφορα ενέσιμα υλικά (fillers), αυτογενή (π.χ. λίπος από το ίδιο άτομο) ή ετερογενή (π.χ. υαλουρονικό οξύ), καθώς και με χρήση ενέσιμης βουτιλιδικής τοξίνης. Όλες αποσκοπούν στην εξάλειψη ρυτίδων, καθώς και στην ανανέωση της εμφάνισης του προσώπου.

Video: Ο Dr. med. B. Παυλιδέλης στην εκπομπή του Γ. Τράγκα «Χωρίς αναισθητικό», ενημερώνει για την νόσο των «τρελών αγελάδων» (απόσπασμα), 1996.

Το Βιβλίο του Ιατρού: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου - Ρινοπλαστική - Ωτοπλαστική

Κλινικές που χειρουργεί ο Ιατρός

Παρουσίαση Video Ευρωκλινικής Αθηνών
Παρουσίαση Video Αθηναϊκής Mediclinic

Νέα & Ειδήσεις - Δραστηριότητες

Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.Video: Ρινοπλαστική: Λειτουργική και Aισθητική Επέμβαση. Yγεία και Ομορφιά μαζί! Συνέντευξη του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΚΟΥ”.


"Ρινοπλαστική" ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΩΡΛ Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δεκέμβριος 2016"Ρινοπλαστική" ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΩΡΛ Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δεκέμβριος 2016


ANAKOINΩΣΗ: Η αντιμετώπιση των επιπλοκών στη ρινοπλαστική, είναι το θέμα της ομιλίας                του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Πανελλήνιο Ρινολογικό Σεμινάριο, Ναύπλιο, Μάιος 2017ANAKOINΩΣΗ: Η αντιμετώπιση των επιπλοκών στη ρινοπλαστική, είναι το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Πανελλήνιο Ρινολογικό Σεμινάριο, Ναύπλιο, Μάιος 2017


“Ωτοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Σεμινάριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Βόλος, Νοέμβριος 2016.“Ωτοπλαστική” ήταν το θέμα της ομιλίας του Dr. med. B. Παυλιδέλη, στο Σεμινάριο της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας, Βόλος, Νοέμβριος 2016.


Βιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείοΒιογραφικό Σημείωμα του Dr. med. B. Παυλιδέλη και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο


Τα στατιστικά μας για το έτος 2016: Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση των χειρουργημένων για ρινοπλαστική από το εξωτερικό.Τα στατιστικά μας για το έτος 2016: Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση των χειρουργημένων για ρινοπλαστική από το εξωτερικό.


Τι λένε οι χειρουργημένοι μας: Ενδεικτικά, λίγα σχόλια χειρουργημένων και αφιερώσεις  σε forums, facebook και social media.Τι λένε οι χειρουργημένοι μας: Ενδεικτικά, λίγα σχόλια χειρουργημένων και αφιερώσεις σε forums, facebook και social media.


Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο YOU TUBE και παρακολουθήστε τις πιο σημαντικές Τ.V. εμφανίσεις και εκδηλώσεις μας.


Παίξε!!! και άλλαξε τη μύτη σου...

Παίξε & άλλαξε τη μύτη σου - Nose Makeover Game